Hirdetés

Továbbra is bizarr, de legalább közel van a Dyson légtisztítós fejhallgatója



|

Az eredeti tervnél később, de a Dyson tényleg piacra dobja a rendhagyó szerkentyűt.

Hirdetés

A Razer LED-világítással ékeskedő gamer maszkja után már nehéz lenne bármin is meglepődni, de azért némiképp kikerekedett a szemünk, amikor a porszívóiról ismert Dyson tavasszal bejelentette, hogy egy légszűrőrendszerrel felvértezett fejhallgatót dob piacra.

A Dyson Zone néven futó szerkezet a zajszűrős fülpárnákon keresztül szívja be a levegőt, az arc előtt húzódó egység segítségével pedig egy magas tisztaságú "légbuborékot" képez a viselője számára. A hatévnyi fejlesztéssel létrehozott termék az eredeti tervek szerint még az idén a boltokba került volna, ám a levelek végül a Dyson Zone rajtja nélkül hullottak le. A jelek szerint viszont nem lesz hosszú a csúszás, a hivatalos rajtra ugyanis már nem kell sokat várni.

Hirdetés

A gyártó közleménye szerint a légtisztítós zajkeltő előbb Kínában jut el a polcokig, ahol már januárban rávethetik magukat a 950 dolláros (kb. 375 ezer forint) árat kicsengetni hajlandó vásárlók, márciustól pedig az USA, az Egyesült Királyság és Hongkong népe is belekóstolhat az élménybe. Az EU-s, vagy a magyarországi megjelenés dátuma ugyan még nem ismert, a Dyson hazai weboldalán ugyanakkor már lokalizált bemutatót is kapott a termék.

Ami a fülest illeti, a Dyson Zone beépített akkuja 50 óra zenehallgatást ígér, aktív légtisztítással pedig 4 órán át élvezhetjtük vele a ritmusokat. A párnák mögött egyedi fejlesztésű, 40 mm-es és 16 ohmos neodímium hangszórók duruzsolnak, a tiszta hangzásról pedig 8 beépített aktív zajszűrős mikrofon gondoskodik.

Az igazi attrakció persze a kálium-alapú szénszűrőkkel elvégzett levegőszűrés, melynek kapcsán a Dyson azt ígéri, hogy a Zone 99%-ban eltávolítja az egészségügyi kockázatot jelentő káros részecskéket, egészen 0,1 mikronos méretig, valamint az olyan savas gázok belélegzésétől is megóv, mint a nitrogén-dioxid és a kén-dioxid. A szűrő cseréjét normál használat mellett 12 havonta ajánlja a cég. A fejhallgató maszk része mágnesesen csatlakozik, így ha éppen nincs rá szükség, könnyedén eltávolítható.

A célközönség természetesen a különösen rossz levegőjű nagyvárosokban élő lakosság, így nem is csoda, hogy a gyártó első körben Kínát célozta meg. A Dyson Zone két színvariánsban, kék-kék (Ultra Blue/Prussian Blue) és kék-réz (Ultra Blue/ Bright Copper) kivitelben érkezik, a dobozba pedig egy csere szűrőbetétet és egy védőtokot is tesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.