Hirdetés

Továbbra sincs sehol az Android 9 Pie



|

Még mindig 0 százalékon áll az új Android piaci részesedése, de a Google szerint hamarosan felgyorsul az Android 9 Pie terjeszkedése.

Hirdetés

A Google és az okostelefon-gyártók egyfolytában az Android 9 Pie-ról beszélnek, ami nem véletlen, hiszen az új Android már augusztusban elérhetővé vált. Ennek ellenére az aktuális rendszer piaci részesedése még a 0,1 százalékot sem érte el, ezért aztán a statisztikákban sem szerepel (vagyis a helyzet még a tavalyinál is rosszabb, az Oreo tavaly október elején már 0,2 százalékon állt, az év végére pedig 0,5 százalékon). 

Hirdetés

A Google nagy reménysége a Project Treble, ami már az Android Oreo végleges verziója előtt bemutatkozott. Ez a projekt elválasztja az Android keretrendszerét a gyártók által eszközölt extráktól, emiatt aztán a partnergyártók gyorsabban és könnyebben frissíthetik a készülékeiket új rendszerre. 

Az Oreo ennek ellenére nem hozott fejlődést a Nougathoz mérten. Egyes gyártók persze jobb munkát végeztek, mint mások, ezért végül október végére 21,5 százalékra tornázta magát az Oreo. 

Miközben az Android 9 Pie még a térképen sincs rajta, a Google reménykedik. Az óriás szerint 2018 végére egyre több eszköz futtat majd Android 9 Pie-t, több, mint amennyi 2017 végén Oreót. Ha esetleg mégsem jön össze 5 hónap alatt a 0,5 százalék, a Google szerint később akkor is felgyorsul az új Android terjedése. A gyárilag Android 9 Pie verzióval vagy újabb kiadással érkező modellek ugyanis alapból Treble-képesek lesznek, ami gyorsabb frissítéseket jelent. Ezt évek óta halljuk, reméljük ezúttal igaz lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.