Hirdetés

Tudtad, hogy még mindig bökdösheted a barátaid a Facebookon?



|

Hatalmas népszerűségnek örvendett egykoron a funkció, ami nem mellesleg a mai napig elérhető.

Hirdetés

Megannyi változáson átesett már 2004-es februári rajtja óta a Mark Zuckerberg által megálmodott közösségi hálózat, a Facebook, kezdve például azzal, hogy a nevéből elhagyták a The előtagot. Voltak persze ezek között kifejezetten megosztó döntések is, viszont az egyik funkció - hol jobban kiemelve, hol szinte teljesen elrejtve a felhasználók szem elől - mindvégig a platform része maradt. Máig rejtély övezi, hogy mi célt is szolgál valójában a megbökés, de az biztos, hogy többen is kedves, megmosolyogtató emlékeket társítunk hozzá.

Nagy divat volt egykoron ugyanis a bökdösés, sőt egy ponton már kifejezetten gáznak számított, ha te valamiért nem csináltad. Bár aligha állt bármiféle komolyabb szándék mögötte, azért biztosan mindenkinek volt olyan ismerőse, kedves barátja, távoli rokona, aki arról mesélt, hogy a szívében fellángoló szerelem olthatatlan tüzét ezen funkció segítségével próbálta meg a kiszemeltje felé közvetíteni.

Hirdetés

Ugyanakkor valljuk be, a gyakorlatban nem volt túl sok haszna, és erős a gyanúnk hogy pont a legendás státusza miatt hagyta bent a mai napig a Facebook. Bizony, jól olvastad. Ha csillapíthatatlan vágyat érzel arra, hogy szétbökdösd az ismerőseidet, akkor ezt minden akadály nélkül megteheted, még annak ellenére is, hogy azért már közel sem tartja annyira szem előtt a funkciót a platform.

A legegyszerűbben egyébként ezen a linken keresztül juthatsz el a bökésekhez, de ha netalántán ez nem lesz kéznél, akkor egy másik módszerrel számítógépről és mobilról is könnyen elérheted az ehhez kapcsolódó felületet. Ehhez nem kell mást tenned, mint a Facebook keresőmezőjébe beírni a "poke vagy pokes" szót, rányomni a felkínált Bökések, azaz Pokes opcióra, és már kezdődhet is ismerőseink indokolatlan zaklatása. De ne feledjétek, nemcsak visszabökhetnek, hanem ők is bármikor támadásba lendülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.