Hirdetés

Tudtátok, hogy akár már 3D nyomtatóval is lehet ételt készíteni?



|

A Columbia University mérnökei egyedülálló fejlesztésen dolgoznak, 3D nyomtatóval és lézerekkel képesek sült húst előállítani.

Hirdetés

Futurisztikus gondolat egy olyan eszköz létrehozása, amely gyakorlatilag néhány gombnyomással képes emberi fogyasztásra alkalmas étel előállítására. A Columbia Engineering szakemberei viszont pontosan ilyen gép fejlesztésén dolgoznak, és már ki is próbálták, milyen termékeket lehet sikeresen elkészíteni.

Az egyedülálló módszerhez a mérnökök egy 3D nyomtatót alakítottak át, amely csirkehús alapot enged a lapkára, a folyatás módja pedig teljes mértékben szabályozható. A készétel megsütéséről pedig infravörös lézer gondoskodik, ami remek hatékonysággal barnítja meg a húst.

Hirdetés

A kutatóknak először a megfelelő receptet kellett kidolgozniuk, hogy az átalakított 3D nyomtató fogyasztható anyagot bocsátson ki. Ezután következett a különböző lézerek tesztelése annak érdekében, hogy a lehető legjobban át lehessen sütni az ételt. Végül a vaktesztelők arról számoltak be, hogy a 3D nyomtatással és lézerezéssel elkészített csirke milyen ízletesre sikerült.

A Columbia kutatói elmondták, hogy a jövőben kereskedelmi forgalomban is szeretnék elérhetővé tenni a fejlesztésüket, és a szolgáltatáshoz egy nyílt adatbázis tartozna, amelyben a felhasználók szabadon cserélgethetnék a recepteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.