Hirdetés

Túl keveset ajánlott az Apple, a Samsung így nem gyártja le az iPhone SE 4 kijelzőit



|

Egy friss jelentés szerint a koreai cég kiszállt a gyártásért folyó versenyből.

Hirdetés

Habár a legnépszerűbb okostelefonok toplistája azt mutatja, hogy az emberek manapság legfőképp a drága modelleket veszik, még mindig sokan vannak, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak félmillió forint körüli összegeket áldozni az okostelefonjukra, így az Apple legolcsóbb ajánlata, az iPhone SE közelgő frissítését is nagy várakozás övezi.

Habár a cupertinóiak sosem erősítették meg az SE 4 néven emlegetett következő generáció érkezését, a készülék rendszeres szereplője a szivárgásoknak, nemrég például látványtervek bukkantak fel róla, amelyek arra utalnak, hogy az újdonság az iPhone 13/14 dizájnját követi majd. Ez azt jelentené, hogy az Apple-nek a kijelzők beszállítóit sem kellene átvariálnia, hiszen a budget ajánlat ugyanazt a panelt használhatná, mint a régebbi modellek, ám egy friss jelentés szerint mégis lesz egy nagy változás ezen a fronton.

Hirdetés

A 9to5Mac ugyanis koreai sajtóértesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple nem tudott megegyezni a Samsunggal a telefonhoz szükséges OLED panelek áráról, így a szerződést a kínai BOE nyerte meg, míg a szintén pályázó Tianma minőségi problémák miatt hullott ki a versengésből. A cupertinóiak állítólag 25 dollárt ajánlottak az iPhone SE 4 kijelzőjének darabjáért, a Samsung viszont csak 30 dollárért vállalta volna a gyártást, így a koreai cég a hónap közepén felállt a tárgyalóasztaltól.

Független elemzések alapján az utóbbi években a Samsung volt az iPhone-okba szánt OLED megjelenítők fő beszállítója, így az SE-projektből való kimaradás éles váltás lehet, a felhasználóknak viszont valószínűleg nincs miért aggódniuk, az egyedüliként a pályán maradt BOE ugyanis szintén dolgozott már az almás céggel, például az iPhone 13 és az iPhone 14 kijelzőjének biztosításában.

A több mint 30 éves múltra tekintő pekingi gyártónak tehát bőven van tapasztalata az iPhone-okkal, ha pedig az SE 4 valóban a korábbi modellek dizájnjára épül, akkor az új készülék sem okozhat nagy meglepetést. Ami a népmobil lehetséges megjelenési idejét illeti, mostanság a 2025-ös rajt tűnik a legvalószínűbbnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.