Hirdetés

Túl olcsónak találod az Apple Vision Prót? Nyugi, jön egy sokkal drágább kiadás is



|

Az arannyal bevont kiadás mellett filléres vacakként hat az Apple méregdrága Ar/VR headsete.

Hirdetés

A legtöbb olvasónk számára valószínűleg nem cseng ismeretlenül az orosz Caviar luxusmárka neve, amely arról híresült el, hogy bárki számára elérhető tech kütyükből készít jóval borsosabb áron kínált, limitált szériás kiadásokat. Ez az esetek többségében az adott eszköz arannyal, vagy más méregdrága anyagokkal való kidekorálását jelenti, de néha olyan agyament konstrukciókat is kiad ez az üzleti modell, mint például a beépített Rolex karórával vagy Steve Jobs pólójának egy darabjával ékesített iPhone-ok.

Az ilyen vadhajtásokhoz képest szinte visszafogottnak tűnik a júniusban leleplezett Apple Vision Próhoz érkező Caviar-variáns, amely 18 karátos arany bevonattal és Conolly-bőrrel dobja fel az AR/VR headsetet. Az utóbbi egyebek mellett a brit királyi udvar és a Rolls-Royce autógyártó beszállítója is, így az oroszok egyenesen "Rolls-Royce élményt" ígérnek a Vision Pro CVR néven forgalmazott termék kapcsán.

Hirdetés

Aki kínosan szerénynek találja az Apple 3500 dolláros árcéduláját, annak jó hírünk van, a Caviar ugyanis nettó 39 ezer dollárért, vagyis adók nélkül 14 millió forintért kínálja a csillogó Vision Pro-variánst. A tetemes összegért cserébe nemcsak az aranyat és a Conolly-bőrt kapjuk, hanem egy egyedi "adatvédelmi" lehetőséget is, amellyel a felhasználó elrejtheti a szemét a külső kijelzőn. A valóságban viszont ez nem jelent mást, mint az alap Vision Pro EyeSight funkciójának kikapcsolását, ami láthatóvá teszi a szemünket, ha valaki közelít hozzánk.

A termékre persze sokat kell várni, hiszen egyelőre még magának a Vision Prónak sincs hivatalos megjelenési dátuma. Az eredeti headsetről csak annyit tudni, hogy valamikor 2024 elején kerül boltokba, a Caviar ezért most azt ígéri, hogy a jövő év nyarán kezdi a szállítást. Az előrendeléssel viszont nem árt sietni, mert csupán 24 darab készül a Vision Pro CVR-ből. A kérdés, hogy az oroszok vajon be tudják-e majd szerezni az ehhez szükséges "alapanyagot", az almás headset ugyanis a teljes jövő év során hiánycikk maradhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.