Hirdetés

Túl sok hamis baleseti riasztást küldenek az iPhone-ok, már az Apple is reagált a dologra



|

A cupertinóiak megpróbálják pontosítani az iPhone 14 szériában debütált ütközésérzékelést.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok során mi is beszámoltunk róla, hogy habár az iPhone 14 sorozat minden modellében megtalálható ütközésérzékelés (hivatalos nevén: autóbaleset észlelése) sok esetben valóban hasznosnak bizonyul, gyakran teljesen hamis riasztásokat küld, félreértve a sportoló vagy hullámvasutazó tulajdonosait érő fizikai hatásokat.

A jelek szerint a probléma már az Apple ingerküszöbét is elérte, ezért most megpróbálnak javítani a funkció működésén.

Hirdetés

A MacRumors hívta rá fel a figyelmet, hogy a megjelenés előtt álló iOS 16.4 dokumentációja szerint az új alverzió az "ütközésérzékelés optimalizálását hozza az iPhone 14 és iPhone 14 modellekben". A hivatalos leírás sajnos nem részletezi, hogy ez pontosan mit takar, de valószínűleg arról van szó, hogy a funkció nagyobb pontossággal fogja felismerni a tényleges autóbaleseteket.

Az iOS 16.4 egyelőre csak a regisztrált fejlesztők számára hozzáférhető, a várakozások szerint viszont már akár a jövő héten sor kerülhet a frissítés nyilvános megjelenésére. Az optimalizált ütközésérzékelés mellett a csomag 31 új emojit is hoz, a Safari böngészőt pedig push értesítésekkel bővíti, amelyeket a főképernyőre kitűzött weboldalak ikonjai is jelezni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.