Hirdetés

Túl szigorúra sikeredtek a YouTube káromkodással kapcsolat irányelvei, visszatáncol a videómegosztó



|

Az elmúlt időszakban számtalan tartalomgyártó emelte fel a hangját a változások ellen. Úgy tűnik, hogy hallgat rájuk a YouTube.

Hirdetés

A YouTube felhasználói feltételei kifejezetten sűrűn változnak, hogy a felületen megtalálható videók a lehető legjobban megfeleljenek a hirdetők elvárásainak. Ez egyfelől érthető, másfelől viszont problémát jelent, hogy a korábban felkerült videókat is így újra értékelik, amin az elmúlt napokban számtalan videó elhasalt.

A tartalmak demonatizációja érthető felháborodást okozott, ezúttal pedig a YouTube döntéshozói sem tudtak elmenni szó nélkül a kritikák mellett.

Hirdetés

Novemberben új szabályok léptek életbe a népszerű videómegosztó platformon, melynek értelmében például nem lehet a videóban erőszakos cselekmény egy valós személy nevével ellátott karakter ellen, de a videók első 8 másodpercét is szabályozták, ebben a rövid szakaszban egyáltalán semmilyen felkavaró tartalom (káromkodás, vagy - akár videójátékos - erőszak) nem szerepelhet.

A változások még sok más tartalmi kérdésre kiterjednek, és hatást gyakorolnak azokra a videókra is, amik a döntés meghozatala előtt kerültek fel a YouTube-ra. Emiatt számos tartalomgyártó videói váltak pénzkeresésre alkalmatlanná, amit nyilván nem hagytak szó nélkül, némileg szokatlan módon pedig most reagált a YouTube a kritikákra:

"Az elmúlt hetekben sok visszajelzést kaptunk a tartalomgyártóktól a változtatásokkal kapcsolatban, [...] Ez a vélemények és kritikák fontosak számunkra, és már rajta vagyunk, hogy meglépjük a szükséges változtatásokat. Hamarosan tájékoztatjuk a közösséget, amint vannak konkrét elképzeléseink."

Michael Aciman, a YouTube szóvivője tehát nem árulta el, hogy konkrétan milyen változtatásokat szeretnének eszközölni a novemberi szabályokon, de mindenképp becsülendő, hogy hallgatnak a visszajelzésekre, és nem kizárólag a hirdetők érdekeit tartják szem előtt. Aztán persze majd kiderül, mindebből mennyi valósul meg ténylegesen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.