Hirdetés

Túlterheléses támadás után szűnik meg a sötét web egyik leghirhedtebb piaca



|

Az üzemeltetők szerint a támadás remek alkalom arra, hogy lehúzzák a rolót.

Hirdetés

A elosztott szolgáltatásmegtagadással járó (Distributed Denial of Service - DDoS), vagy más néven túlterheléses támadásokkal kapcsolatos hírekben többnyire ártatlan civil, vagy kormányzati szolgáltatásoknak jut az áldozati szerep, ezúttal azonban a sötét web egyik leghírhedtebb piaca került célpontba.

A kannabiszra és az azzal kapcsolatos termékek forgalmazására szakosodott Cannazont a múlt héten érte nagyszabású DDoS-offenzíva, melyet követően napokra leállt a platform. A jelek szerint azonban nem is lesz visszatérés a kriptovaluta-alapú piac számára, miután az üzemeltetők közölték, hogy bezár a bazár.

Hirdetés

A végleges leállás hírét egy november 23-án posztolt üzenet hozta el a felhasználóknak, amely alapján a DDoS támadás csak egy jó ürügy volt az egyébként is tervezett visszavonulóhoz:

"Egyetlen piac sem tart örökké. Hivatalosan is visszavonulunk. A masszív DDoS-támadás nagyon jó alkalom volt arra, hogy mérsékeljük a megrendelések számát, és úgy döntöttünk, hogy ezután részben offline állapotban tartjuk a piacot. Ez az oka annak, hogy a platform az elmúlt napokban nem volt elérhető és nem volt teljesen működőképes. Így biztosítani tudtuk, hogy a megrendelések száma minimálisra csökkenjen, és minden kifizetett megrendelést elküldjünk."

- fogalmazott az adminok közleménye. Az azóta teljesen offline-ra váltott Cannazon megtámadásakor sokan tartottak attól, hogy az üzemeltetők mindenkit átverve leléptek az ügyfelek pénzével, ám ha hihetünk a nyilatkozatnak, a fűpiac rendezett körülmények között zárta kapuit.

"Mostanra az összes nyitott megrendelés véglegesítésre került, ahogy a vitás ügyek is rendezésre és visszatérítésre kerültek. Minden eladó képes kivenni a pénzét. Ha a legutóbbi rendelésed késik, akkor még mindig kapcsolatba léphetsz a piacon lévő eladóval."

A sötét weben persze bőven maradnak lehetőségek a legkülönfélébb tudatmódosítók beszerzésére, biztonsági szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy a Cannazon leállását kihasználva veszélyes kamupiacok próbálhatják megkopasztani az "elárvult" felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.