Hirdetés

Hamarabb lemerülnek az iPhone-ok és iPad-ek a legutóbbi frissítések óta



|

A furcsa jelenségről több kapcsolódó fórumon is beszámolnak a felhasználók.

Hirdetés

Az Apple legutóbbi mobilos szoftverfrissítése a múlt héten vált elérhetővé, és néhány praktikus újítást hozott. Az iOS 14.6 update lehetővé teszi az Apple Card családi megosztását, megújult a Podcasts applikáció, illetve néhány szükséges javítást kapott az AirTag. Arra viszont senki nem számított, hogy a frissítés telepítését követően a megszokottnál jóval gyorsabban lemerülhetnek a telefonok és a tabletek. 

Hirdetés

Két népszerű Apple fórum, az Apple Support Community és a MacRumors felületén is többen számolnak be arról, hogy az iOS vagy iPadOS 14.6 frissítés után abnormálisan gyorsan merülnek a készülékek, és sokkal kevesebb időt bírnak egy töltéssel, mint korábban. Egyesek leírták, hogy az iPhone 11 Pro készülékük és az iPhone 12 Pro Mini is néhány perces használatot követően túlmelegedett, pedig egy esetben a felhasználó csak a Safarit böngészte.

A hiba oka egyelőre nem ismert, viszont a fórumokon összekötik azzal, hogy a korábbi szoftverfrissítés, az iOS 14.5 megújította az iPhone 11 szériás készülékeken az akkumulátor élettartamának kalibrációját, és elképzelhető, hogy valamilyen formában ez közrejátszik a 14.6 esetében tapasztalt problémák kialakulásában.

Egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az Apple, de vélhetően a fejlesztők már dolgoznak a megoldáson. Az iOS 14.7, vagyis az operációs rendszer következő frissítése pedig már bétateszt státuszba lépett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.