Hirdetés

A Twitter is beindítja a sztorikat



|

Manapság már nagy divat rövid videós sztorikat megosztani a közösségi platformokon, így a Twitter sem szeretne kimaradni a jóból.

Hirdetés

A Twitter elárulta, hogy már tesztelni a történetek funkciót a platformján. A rövid ideig látható, majd eltűnő szöveges, képes, videós, és újabban interaktív elemekkel tarkított megosztások nagy divattá váltak az elmúlt években. Miután a Snapchaten siker lett, gyorsan átvette az ötletet az Instagram, a Facebook és a YouTube, most pedig ebben gondolkodik a LinkedIn és a Twitter is. Az első vélemények egy része szerint az újítás nem igen illik a Twitter profiljába, bőven akadnak kritikusai a funkciónak - igaz, ez az összes többi közösségi oldalnál is így indult. Érdekes, hogy néha házon belül sem ugyanolyan a siker, hiszen míg Instagramon kifejezetten népszerűnek számít ez a megjelenési forma, az anyacég hiába vette át Facebookra, az elemzések szerint ezen a platformon jóval kevésbé használják.

Hirdetés

A Twitter a történetekkel olyan dolgok kifejezését akarja segíteni, aminél egy illető nem szeretne, ha véglegesen az idővonalán maradna. Itt egyébként nem sztori, hanem fleet néven jelzik az ilyen tartalmakat, amelyek az eddigi infformációk szerint alapértelmezésben nyilvánosak lesznek, így ha valaki hozzáfér egy adott profilhoz (mert az nem védett), akkor a fleeteket is látja majd, azok nem lehetnek privát jellegűek. 

Természetesen a fleetek sok más versenytárshoz hasonlóan itt is az idővonal tetején, egy sorban lesznek megtalálhatóak: elsőként azok jelennek meg, akiket követünk vagy akik minket követnek. Vagyis igazából az Instagram beállítását másolja a Twitter, viszont itt alapesetben szöveges tartalmakon lesz a fókusz, amelyekbe fotót is be lehet szúrni. Az így közzétett tartalmak 24 óra múlva tőnnek el. A tesztek Brazíliában indulnak, és később más országokra is kiterjednek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.