Hirdetés

TWS fülhallgatók, amelyek méltó ellenfelei az Airpodsnak



|

Hibátlan az Apple marketingje, amit jól mutat, hogy sokan hajlamosak feltételezni, hogy a cég termékei a legjobbak. Mutatunk több True Wireless Stereo fülest, amik valamiben (vagy mindenben) jobbak.

Hirdetés

Kétféle TWS, vagyis True Wireless Stereo fülhallgatóval tarolja a piacot az Apple, de legyen szó bármelyikről is, a cég állítja, hogy az ő megoldása a legelegánsabb és legjobb. Mielőtt sokan nekünk esnének, szögezzük le, hogy ezek valóban nem rossz vezetéknélküli fülhallgatók, de az is egyértelmű, hogy mindkettő erősen túlárazott és nem feltétlenül képesek minden, modern szolgáltatással elkényeztetni.

Vettük hát a bátorságot és miután az elmúlt időszakban több, felsőkategóriás TWS fülhallgató is járt nálunk, mutatunk néhányat, amelyekkel jobban jársz, mint az AirPods Próval - legyél akár androidos vagy iOS-es.

Hirdetés

Sony WF-1000XM4

Nem az első TWS fülese a Sony-nak a most megjelent XM4, de sajnos sokat várt az előző modell megjelenése után. Aki kivárt egészen mostanáig, annak az a jó hírünk, hogy a ma elérhető TWS fülhallgatók legjobban hangzó modelljét szerezheti meg. Az XM4 meglehetősen nagy, de akinek a fülébe belefér, az igazán kényelmesnek fogja találni. A hangzás nem színezett (annyira, mint a többi TWS esetében), erőteljes és megvan mindegyik tartomány - beleértve a magashangokat is. Az XM4 minden extra trükkre képes, amire a legnagyobb vetélytársak, így a belehallgatás, beszédhang-kiemelés, minden egyéb adott, az egyéb extra szolgáltatások terén pedig szintén kiválóan teljesít a füles (például illeszkedésvizsgálat, hely- és viselkedésalapú hangzáskapcsolás). A zajszűrés szintén kiváló, az üzemidő pedig szintén a legjobb, amit ma kaphatsz. Mi csupán a nagy méret és a hiányzó duál forrás mód miatt (két eszköz egyidejű rákapcsolása) fanyalgunk, illetve az aptX HD-t igazán támogathatta volna a Sony.

Ár: 99 900 Ft

Samsung Galaxy Buds Pro

Egészen kicsi, a fülkagylóba tökéletesen illeszkedő és ott szinte eltűnő, szilikonharangos fülhallgatót tervezett a Samsung, amihez a Galaxy Wearable applikációt állította csatasorba. A kicsi és elegáns tokból könnyű kikapni a dugókat, amelyeknél azonnal be is kapcsol az aktív zajszűrés. Itt a környezeti zajok elnyomása melletti beszédhang-kiemelés is működik, méghozzá egészen jól - a megjelenés óta eltelt időszakban több frissítéssel sokat fejlődött ez a funkció és ma már jól használható. Ami kicsit macerásabb, az az érintéses vezérlés, de szerencsére ez programozható és akár le is tiltható. Az sem meglepő, hogy a hangzás messze van a Hi-Fi-től, de aki audiofil oldalról közelít a TWS-ek világához, annak már most eláruljuk, hogy óriásit fog csalódni (kevés kivételtől eltekintve). A Samsung Galaxy Buds Pro hangzása amúgy tetszetős: erőteljes és mélyhangokban is gazdag, vagyis abszolút színezett, de hangos és kellemes.

A vízállóság és Qi-töltés is jó hír, a kényelemmel sem volt gondunk, de nyugodt szívvel annak tudjuk ajánlani, aki Android vagy Galaxy telefonnal szeretné használni és bár az 5 órás üzemidő nem rossz, a kicsi tokba csak mini akku fért, így 13 óránál többre ne számíts.

Ár: 64 990 Ft

Huawei FreeBuds Pro

Még nincs egy éves a Huawei prémium TWS fülhallgatója, árban máris jelentősen csökkent, pedig időközben több, fontos javítást is kapott az egyedi kinézetű szett. Ahogy megjelenéskori tesztünkben is írtuk, az egyik legrosszabb dolog, amivel találkoztunk, az a tokból való nehézkes kivétel, de időközben ujjunkkal hozzászoktunk ahhoz a mozdulathoz, amivel magabiztosan tudjuk kipattintani a két apró dugót. A szögletes kivitel nagyon menő mind a mai napig, külsőre és megépítésre egyaránt prémium a FreeBuds Pro. A fontosabb szolgáltatások nem hiányoznak az időközben alaposan átszabott Ai Life applikációból, a több mikrofonnak hála pedig a zajszűrés is kiváló. A viselésérzékelés és Qi-töltés egyaránt hasznos extrák, itt pedig a kéteszközös használatot is kiélvezheted. A 7 órás üzemidő miatt sem lehetünk szomorúak, ez abszolút jó eredmény a mezőnyben, viszont a miniatűr tok a Sony 30 óráját nem éri utol. A hangzás tiszta, de kicsit lehetne erőteljesebb, a magasak minimálisan tompák, de a TWS-ek mezőnyében ez még abszolút jónak számít. Ergonómiáját tekintve kiváló a FreeBuds Pro, nem lősz vele félre, legnagyobb ellenfele talán a Galaxy Buds Pro, bár annál jelentősen olcsóbban beszerezheted és dizájnját tekintve az érintéses vezérlés is könnyebb itt.

Ár: 52 990 Ft

Panasonic RZ-S500W

A Sony-hoz hasonlóan a Panasonic is igazán nagyméretű TWS dugókat álmodott meg, azonban az S500W ennek ellenére könnyen megkedvelhető. A 6,5 órás üzemidő már önmagában kellemes, ahogy a közepesen erős, ámde tiszta és részletgazdag hangzás is szerethető. Az érintéses vezérlés pontos és jól használható, az aktív zajszűrésnek pedig fokozatmentesen állíthatod be a hatékonyságát. Ez ritka szolgáltatás, de roppant hasznos, ráadásul többféle üzemmód közül is választhatsz. Sajnos hatékonyságban nem ér fel a drágább modellekig, de azért annyira csapnivalóan sem rossz (nem izolál tökéletesen minden zajt). A Type-C porton keresztül választhatsz gyorstöltést is, az applikációban pedig megjelenése óta rendszeresen érkezik hasznos frissítés. A Panasonic az ár kérdésében sem szívbajos, a kezdeti 65 ezer forintos árat mára megfelezte, ezzel listánk legvonzóbb árazású TWS fülhallgatója lett az S500W, amely kiváló, de csak azok számára, akiknek belefér fülükbe a szokásosnál nagyobb dugó.

Ár: 33 590 Ft

Ezekről se feledkezz meg

Ez persze csak egy gyors lista a hazánkban könnyen beszerezhető, modern és csúcskategóriás TWS fülhallgatókról, természetesen vannak még kiváló alternatívák. Ilyen például a Sennheiser Momentum TWS 2, a Bose QuietComfort Earbuds, a Beats PowerBeats Pro (ebben is Apple H1 chip van) vagy a Jabra Elite 75t.

Sajnos arra nem tudunk bíztatni, hogy menj el egy szaküzletbe és próbáld ki ezeket, mert higiéniai okok miatt erre általában nincsen lehetőség.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.