Hirdetés

Úgy néz ki, hogy ismét eltűnnek a Nokia okostelefonok



|

Irányt vált a Nokia márkájú készülékekért felelős HMD Global.

Hirdetés

A valaha a világ legnagyobb telefongyártójának számító Nokia rögös utat járt be az iPhone és az androidos konkurencia offenzívája után, az okosmobilos forradalomban lemaradt márka jogai ugyanis előbb a Microsofthoz kerültek át, majd miután a redmondiak is felsültek vele, egy 2015-ben alapított finn cég, a HMD Global kezdett Nokia-jelvényes készülékeket gyártani.

A vállalat ugyanakkor már tavaly szeptemberben utalt rá, hogy 2024-től kezdődően a saját márkaneve alatt is fog telefonokat forgalmazni, most pedig úgy tűnik, hogy ez végül a Nokia okosmobilok ismételt eltűnését jelenti majd.

Hirdetés

A GSMArena beszámolója szerint ugyanis a HMD Global nemrég egy új videóval jelentkezett, amelyben beharangozza az új, saját márkás termékek érkezését, valamint egyfajta bemutatkozóként is szolgál azoknak, akik eddig nem ismerték a gyártót a Nokia név mögött. Ezzel párhuzamosan a cég nemzetközi weboldalán az összes Nokia leárazásra került, ami a modellek kivezetésére utal.

A váltás részeként a HMD a teljes portfólióját megújítja, gyors, strapabíró biztonságos és megfizethető készülékeket ígérve. A várakozások szerint az új termékpalettán HMD okosmobilt, táblagépet és vezeték nélküli fülest is találunk majd, amelyek a február 26. és 29. zajló barcelonai Mobile World Congressen mutatkozhatnak be.

Ami pedig a jövőbeli Nokiákat illeti, a finnek továbbra is "a Nokia telefonok készítőiként" mutatkoznak be a weblapjukon", ami a GSMArena szerint azt jelenti, hogy az úgynevezett feature, vagyis butatelefonok szegmensében nem tűnik el a Nokia márkanév. Ennek kapcsán a HMD elárulta, hogy hamarosan 5G-s képességekkel vértezik fel a 3310-es 2017-ben megjelent újrakiadását, erről pedig egy ide kattintva látható kedvcsinálót is nyilvánosságra hoztak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.