Hirdetés

Úgy tűnik, a felhasználóknak nagyon tetszik a Microsoft Edge



|

A Mozilla Firefoxot már maga mögé utasította a Microsoft programja, ami hamarosan felkúszhat a második helyre.

Hirdetés

Egy friss Windows-telepítés után valószínűleg rengeteg felhasználó a lehető leghamarabb lecseréli az alapértelmezettként beállított Microsoft Edge-et például a Google Chrome-ra vagy a Mozilla Firefoxra.

Ez némileg érthető is, hiszen lehet, hogy sokan szimplán más programot preferálnak, és olyan is bőven akadhat, akit az Internet Explorerrel kapcsolatos negatív tapasztalatok tántorítottak el. Azonban a redmondiak böngészője ma már szépen megállja a helyét, és ezt bizony a népszerűsége is kiválóan tükrözi.

Hirdetés

A különböző adatokkal foglalkozó StatCounter tájékoztatása szerint ugyanis az Edge a harmadik legnépszerűbb böngésző volt 2022. januárjában, egészen pontosan a felhasználók 9,54%-a részesítette előnyben azt világszerte. Ezzel pedig veszélyesen megközelítette a második helyen lévő, a MacOS-en alapértelmezett Safarit, ami 9,84%-os részesedésével csak egy picit népszerűbb. A dobogó tetején egyébként nem meglepő módon a Google Chrome áll 65,38%-kal, szóval alaposan lehagyta a mezőnyt.

Érdekesség még, hogy a Mozilla Firefox csak a negyedik lett 9,18%-kal, az Operának pedig mindössze 3% jutott. Ha az egyes régiókat külön-külön nézzük, akkor picit azért más a helyzet. Észak-Amerikában például jóval nagyobb a Safari és az Edge közötti különbség, mert amíg előbbi 16,87%-on áll, addig utóbbi csak 11,93%-on. A mi kontinensünkön viszont pont fordított a helyzet, mivel Európában a Microsoft böngészője 10,9%-os részesedésével már le is hagyta az Apple programját, ami 9,95%-on áll.

Szerintetek melyik a legjobb a piacon lévő böngészők közül manapság?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.