Hirdetés

Úgy tűnik, mintha Elon Musk már nem akarna bunyózni Zuckerberggel, nyílt vita jöhet helyette?



|

Újabb fordulatot vett a milliárdosok online cicaharca.

Hirdetés

Hetek óta folyik az odamondogatás Elon Musk és Mark Zuckerberg között, amely azzal kezdődött, hogy az előbbi kihívta egy ketrecharcra a Meta vezetőjét, miután az lényegében lemásolta a Twittert a nemrég elindított Threads szolgáltatással.

Legutóbb ott hagytuk abba az események feldolgozását, amikor Musk bejelentette, hogy ha megtörténik, akkor az időközben X-re átnevezett Twitteren fogják élőben közvetíteni a mérkőzést, ám most úgy tűnik, hogy a milliárdos inkább kihátrálna a dologból.

Az X mellett a Teslát és a SpaceX-et is dirigáló mágnás ugyanis nem sokkal később már arról posztolt, hogy egy MRI-szkennelésnek kell alávetnie a nyakát és a hátát, mivel meglehet, hogy műtétre szorul az összecsapás előtt. Musk ettől tette függővé a harc időpontját, majd egy újabb lépést hátrált a képzeletbeli ringtől.

Hirdetés

Chris Anderson, a TED-rendezvények moderátora egy X-bejegyzésben felvetette, hogy szó szerinti harc helyett inkább egy "ketracharc-vitát" kellene tartaniuk a feleknek arról, hogy miként lehetne egy "lenyűgöző jövőt" építeni. A platform tulajdonosan pedig kijelentette, hogy jónak tartja az ötletet, nemes sportnak nevezve az ilyen értelemben vett harcot.

"Reméljük, hogy alázattal kifejezhetjük csodálatunkat azok iránt is, akik korábban nemes célokért harcoltak."

- válaszolta Musk a felvetésre. A reakció ugyan még nem jelenti azt, hogy a mágnás kihátrált a fizikai összecsapás mögül, ugyanakkor nem is éppen lobogó harci kedvről árulkodik. A szócsata ötlete mindenesetre nem teljesen új, Musk édesanyja, Maye Musk ugyanis már júniusban felvetette, hogy a kakaskodó fiúknak szavakkal kellene megvívniuk: mindenki kapna három kérdést, és aki viccesebb válaszokat ad, az lenne a győztes.   

S hogy mit szól ehhez az ellenfél? Mark Zuckerberg napok óta nem nyilatkozott az ügyben, utoljára viszont a Threadsen arról írt, hogy ő augusztus 26-ára akarta kitűzni a bunyót, de Musk nem jelzett vissza. A Meta első embere ebben a posztban úgy fogalmazott, hogy "nem tartja vissza a lélegzetét" addig, amíg kiderül, hogy lesz-e valami a dologból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.