Hirdetés

Ügyes a Xiaomi dobos robotja, de egy rockbandába még nem férne be



|

A CyberOne névre keresztelt humanoid robot a bemutatón még csak táncolni tudott, de azóta rágyúrt a zenére is.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk róla néhány hónappal ezelőtt, hogy a Xiaomi is leleplezte a saját humanoid robotját, ami a tervek szerint a jövőben átvehet majd egyszerűbb feladatokat különböző munkahelyeken is. Egyelőre persze nem sepregetni és mosogatni tanítják őket, a mérnökök izgalmasabb feladatot táltak ki a CyberOne-nak.

Spontán mozdulatokban még nem kiemelkedő a gép, ugyanakkor előre megtervezett mozdulatsorokat már elég precízen végre tud hajtani. A dobolás például ilyen: elég csak egy MIDI fájlt feltölteni a rendszerbe, ami aztán kiszámolja, hogy az egyes felületek leütéséhez milyen mozdulatokat kell végrehajtani.

Hirdetés

Eközben a robotnaknyilván figyelnie kell arra is, hogy a végtagjai ne akadjanak bele a hangszerbe, vagy épp egymásba. Ezt mi emberek rutinszerűen, tudat alatt végezzük, de a mesterséges intelligenciának kicsit nehezebb dolga van.

Nyilván sebességben sem veszi még fel a versenyt a robot az emberi dobosokkal, de a tempót már most ügyesen tartja, úgyhogy kétségtelenül izgalmas jövő elé néz a technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.