Hirdetés

Új böngészőt kap az Xbox, jöhet a Discord és a Stadia



|

Az Edge böngésző legújabb változata a konkurens streaming szolgáltatással is kompatibilis lesz.

Hirdetés

Közel féléves tesztidőszak után ma végre megérkezett a Microsoft Edge Chromium alapú változatának konzolos kiadása. Az új böngésző Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon is elérhetővé vált, és gyakorlatilag megegyezik azzal, amit a PC-n vagy Mac-en használhatunk, és akárcsak a mobilos változat, ez is képes szinkronizálni a beállításainkat, kedvenceket, böngészési előzményeket.

Az egyetlen hiányzó feature talán a bővítmények rész, de azért ne legyünk telhetetlenek, nézzük a dolog jó oldalát. Az új böngésző támogatja a Discord webes kliensét, így beszélgethetünk a barátainkkal, sőt, képes a Google Stadia futtatására, vagyis a felhő-alapú játékokból sem maradunk ki. Az Xbox Cloud Gaming ma már a cég saját konzoljait kivéve mindenhol elérhető egyébként, de ha minden jól megy, karácsonyra az Xbox tulajdonosok is megkapják.

Hirdetés

Az új böngészővel akár PC-s steames játékokhoz is hozzáférhetünk, és természetesen támogatja az egér + billentyűzet használatot. Érdekesség, hogy az Nvidia valamiért továbbra is blokkolja a GeForce Now Edge böngészőből történő használatát, és továbbra sem árulták el, mi okuk van erre.

De nem ez az egyetlen újdonság, amit az aktuális rendszerfrissítés magával hoz: az Xbox remote play funkció révén bármely Windows 10-es PC-re streamelhetjük játékainkat a konzolunkról. Szintén a kényelmünket szolgálja az a fejlesztés, amelynek hála saját, bármikor elérhető listát (Play Later) állíthatunk össze az Xbox Game Pass katalógusában szereplő rokonszenves címekből, hogy ne kelljen később keresgélni azokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.