Hirdetés

Új dizájnnal és képszerkesztési képességekkel támad a Copilot



|

A születésnapja alkalmából felfrissült a Microsoft generatív mesterséges intelligenciás szolgáltatása.

Hirdetés

A Microsoft több mint 10 milliárd dollárt fektetett a ChatGPT-vel és a DALL-E képgenerátorral berobbant OpenAI-ba, így a cég technológiájához hozzáférve tavaly februárban elindította a saját mesterséges intelligenciás chatbotját a Bing Chat formájában, ami idővel a képi anyagok létrehozásával is bővült.

A redmondiak ugyan azóta irányt váltottak, és néhány hónapja már a Windowsban debütált Copilot AI asszisztens neve alatt futtatják a szolgáltatást, ettől függetlenül viszont megünnepelték az első születésnapját, néhány újítást hozva a palettára.

A legszembetűnőbb változás, hogy a Microsoft átdolgozta a Copilot kezelőfelületét, a webes kliensben és a mobilos alkalmazásokban (iOS, Android) egyaránt. A cég szerint a platform ezzel letisztultabb, áramvonalasabb megjelenést kapott, valamint egy új, lapozható szekció is megjelent a szövegek beírására szolgáló sáv felett, ami különböző tevékenységeket javasol (pl. hozz létre egy logót, generálj új termékötleteket stb.)

Hirdetés

Az utóbbinál jóval hasznosabb, hogy a Copilotba integrált Designerrel mostantól látványos szerkesztéseket hajthatunk végre a generált képeken. Olyan műveletekre kell gondolni, mint egyes elemek kiemelése, a színek módosítása, a háttér elmosása vagy egy új művészeti stílus alkalmazása. A frissítéssel ezekhez már csak szöveges utasítást kell adnunk, és az algoritmus elvégzi a kért változtatásokat. Az alábbi videó a gyakorlatban is megmutatja a pofonegyszerű folyamatot:

A Microsoftnál nagyon szeretnék, ha a Copilot széles körben is elterjedne, ezért négy év után először ismét készítettek egy reklámfilmet a Super Bowl alkalmából, amelyben a sokoldalú AI asszisztensé a főszerep. A későbbiek során pedig a Windows jó eséllyel még az idén befutó új kiadása adhat nagy lökést a szolgáltatásnak, amelyet a várakozások szerint a mesterséges intelligencia köré építenek fel a redmondiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.