Hirdetés

Új dizájnnal támad az ASUS következő gamermobilja



|

Egy kiszivárgott benchmark alapján 24 GB RAM-mal fut be az ASUS ROG Phone 8.

Hirdetés

A játékosoknak szánt okostelefonok piaca ugyan nem óriási, de azért akad néhány szereplő a piacon a Razertől a Xiaomin és a ZTE-n át az ASUS-ig, akik közül az utóbbi 2018 óta verseng a kategóriában a Republic of Gamers márka ernyője alatt. A tajvani gamermobilok aktuális képviselői a tavasszal színre lépett ROG Phone 7 és a ROG Phone Ultimate, amelyek Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chippel és akár 16 GB memóriával tépik le a teljesítményre vágyó játékosok arcát. A fenevadak ugyan csak nemrég múltak félévesek, de az ASUS nem lassít, és máris promózza az utódot.

A ROG globális X-fiókja (korábban Twitter) ugyanis nemrég egy gyári fotón villantotta meg az egyelőre megjelenési dátum nélkül beharangozott ROG Phone 8-at. A sejtelmes kép alapján a hátlap dizájnja merőben eltér majd a korábbitól, a mobilon ugyanis egy új kamerasziget látható, benne három lencsével és a kötelező LED-vakuval. Érdekes továbbá, hogy a képen nem sejlik fel semmiféle hátlapi kijelző vagy LED-es díszítés, bár lehet, hogy az ilyesmi látványelem a nagyobb, Pro modell kiváltsága lesz, ahogy azt az elődöknél láthattuk.

Hirdetés

Az ASUS ugyan egyelőre nem osztott meg hivatalos információkat a hardverről, ám a ROG Phone 8 már novemberben felbukkant a Geekbench adatbázisában, melynek leírása alapján a Qualcomm nemrég bemutatott Snapdragon 8 Gen 3-as erőforrásával és 24 GB memóriával fog támadni a készülék. Arról nincs információ, hogy az utóbbi csak a csúcsvariánsra érvényes-e, de valószínűleg így alakul a forgatókönyv, hiszen a ROG Phone 7 is több memóriakonfigurációval kapható.

Akárhogy is legyen, a ROG Phone 8 teljesítményére bizonyára nem lesz majd panasz, amiről a 2235 pontos egymagos, valamint a 7098 pontos többmagos benchmark-eredmény is árulkodik. A várakozások szerint az új gamermobil valamikor 2024 elején mutathatja meg magát, méghozzá egy minden jóval megkent Pro-variáns társaságában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.