Hirdetés

Új dizájnt és sötét módot kapott a Windows 11-es Jegyzettömb



|

Már tesztelhető az alkalmazás új változata, amihez néhány friss funkciót is csaptak a redmondiak.

Hirdetés

A Jegyzettömb a Microsoft egyik legnagyobb múltra visszatekintő szoftvere, hiszen eredetileg még 1983-ban mutatták be a cég első egerének társaságában. Az alkalmazás épp az egyszerűsége miatt közkedvelt, ezért a redmondiak nem is variáltak rajta sokat az elmúlt években, most azonban kapott egy komolyabb frissítést.

A Windows Insider program fejlesztői csatornáján (Dev Channel) tesztelt új változat szerencsére nem állítja feje tetejére a jól bevált receptet, hanem inkább kisebb-nagyobb módosításokkal finomítja az élményt.

Hirdetés

A legszembetűnőbb újítás, hogy az alkalmazás megkapta a Windows 11 fő dizájnelemeit, a lekerekített ablakot és az áttetsző (Mica) alsó-felső sávot.  A menüsor emellett letisztultabbá vált, így a bal oldalon csak a Fájl, Szerkesztés és Nézet opciók maradtak, míg a jobb sarokba kaptunk egy Beállítások-gombot, ahová nem csak a betűtípusok variálása került át, de itt aktiválhatjuk a vadonatúj sötét módot is.  

Az utóbbi alapból a Windows 11 témájához igazodik, de aki ezt nem szeretné, annak nyitva áll a manuális engedélyezés lehetősége. A fő kezelőfelület mellett átszabták a Csere (Find and Replace) ablakot is, a műveletek visszavonását pedig már több szinten (multi-level undo) végezhetjük.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Microsoft nem közölte, hogy a megújult Jegyzettömb mikor kerülhet ki a tesztprogramból, így akár az is megtörténhet, hogy csak a Windows 11 jövőre esedékes nagy frissítésével láthatják viszont a mezei felhasználók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.