Hirdetés

Új egészségügyi funkcióval jön majd az Apple Watch Series 7



|

Idén év végén az Apple Watch Series 7 vércukorszint mérő funkcióval érkezik, de nem kell aggódni, nem fog minket megszurkálni.

Hirdetés

Amikor Tim Cook-ék először piacra dobták 2015-ben az Apple Watch-ot, a vállalat elsősorban az értesítések megtekintésének és az azokra reagálás kényelmes módjaként értelmezte az eszközt. Meglehetősen gyorsan nyilvánvalóvá vált azonban, hogy az egészségi és fitnesz funkciók segítették elő az értékesítés növekedését, az Apple ennek megfelelően alakította ki termékfejlesztést a további modellek esetében.

A vállalat 2018-ban hozzáadta az EKG-funkciókat a Series 4-hez, beleértve az AFib detektálást is, tavaly pedig a véroxigéntelítettség mérésével növelte a 6. sorozat képességeit.

Hirdetés

Az idén érkező 7-es széria még tovább lép ezen az úton: már képes lesz vér nélküli mintavételre is a vércukorszint megállapításához. Ez a módszer optikai érzékelő segítségével detektálja a vér glükózszintjét, így vérvétel nem szükséges hozzá.

Az Apple mellett a Samsung új okosórája a Galaxy Watch 4 is tartalmazni fogja ezt a funkciót, és mivel a cukorbetegség korunk egyik meghatározó problémája (a világon jelenleg több mint 240 millióan szenvednek ettől, 2025-re várhatóan 380 millióra ember lesz érintett, többnyire a növekvő lakosság, az idősebb átlagéletkor, az urbanizáció, az egészségtelen táplálkozás, a növekvő testzsír tartalom és a mozgásszegény életmód hatására), így nem árt, ha az óránk figyel ránk. 

És van, amikor egy okosóra életet ment, ha nem is ér fel egy szűrővizsgálattal a viselése, a semminél biztosan több.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.