Hirdetés

Új eszköz segíti, hogy a jövőben stabilabbak lehessenek az AMD videokártyái



|

Az AMD nagyon szeretné, ha vásárlói elégedettek lennének, ezért előállt egy új, a fejlesztőket segítő megoldással.

Hirdetés

Amikor az MI-hardverekkel hatalmas pénzeket szakító Nvidia a megfizethető videokártyák korának tartós elmúltával riogat, az AMD továbbra is a barátságosabb ár-érték aránnyal igyekszik a játékosok kedvére tenni hol több, hol kevesebb sikerrel.

A piros csapat pedig most egy új szoftverrel is előrukkolt, amely segít abban, hogy a jövőben kevesebb összeomlás miatt kelljen bosszankodnia a Radeon-kártyákra szavazó közönségnek.

A Radeon Developer Tool Suite részeként, nyílt forráskódú formában elérhetővé tett AMD GPU Detective egész pontosan az összeomlások okának felderítését igyekszik támogatni, információk széles skálájával segítve a fejlesztőket. A program megmenti és elemzi az ún. crash dump fájlokat, amelyek alapján szöveges elemzéssel szolgál az összeomlások körülményeiről.

Hirdetés

A Radeon GPU Detective 1.0-s kiadása egyelőre csak Direct3D 12-es alkalmazásokkal kompatibilis, míg a korábbi DirectX-verziók, vagy a Vulkan API nem támogatottak. További megkötés, hogy a szoftver csak az AMD újabb, RX 6000-es és RX 7000-es videokártyáival cimborál, és egyelőre nem is került szóba, hogy a későbbiek során korábbi hardverekre is kiterjesztik a hatókörét.

Az új eszközt az AMD weboldalán, a Developer Tool Suite letöltésével lehet beszerezni, a használatához viszont az Andrenalin driver 23.7.2-es verzióját is telepíteni kell. A GPU Detective emellett a GitHubon is elérhető azoknak, akik némi hozzáértés birtokában kihasználnák a nyílt forráskódból eredő barkácsolási lehetőségeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.