Hirdetés

Új funkciók érkeznek a Samsung okosotthon rendszerébe



|

Némi szerepet kap a mesterséges intelligencia, és még otthoni lakástérképet is készíthetünk.

Hirdetés

A Samsung saját okosotthon rendszere, a SmartThings új funkciókkal bővül, de talán még ennél is fontosabb, hogy a dél-koreai vállalat végre megoldja, hogy a smart home rendszert ne csak a telefon, hanem a tévé segítségével is kényelmesen tudjuk irányítani. A kompatibilis modellek tudása egyenértékű lesz azzal, mint amit a SmartThungs Hub eszközök nyújtanak - sőt még több is lesz annál, hiszen a távirányító segítségével a csatlakozó eszközöket közvetlenül is lehet vezérelni.

A vállalat tévéi a Matter szabványt már eddig is támogatják, a legújabb eszközök pedig már Thread border routerként is bevethetők - ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak Samsung eszközökhöz, hanem más gyártók termékeihez is igen nagy választékban tudnak kapcsolódni. Úgy tűnik, hogy a Samsung lesz az első olyan gyártó, amely tényleg megoldja, hogy az okosotthon rendszer központja a tévé (is) legyen, kompromisszumok nélkül. Ez az ötlet régóta adta volna magát, de a gyártók némi ellenállást tanúsítottak, mivel az volt az elképzelésük, hogy a központi vezérlést egy olyan kütyüre kell bízni, amely mindig elérhető - márpedig a tévé esetében gyakran előfordulhat, hogy valaki épp filmet néz, és ilyenkor zavarók lehetnek a felugró üzenetek, valamint kényelmetlenséget okozhat, ha állítani kell valamit a SmartThings appon keresztül.

Hirdetés
 

Éppen ezért új alkalmazás érkezik a tévékre: a Now Plus pedig a készülék kikapcsolása esetén is fut majd, hogy amikor közelebb megyünk hozzá, automatikusan meg tudja mutatni a legfontosabb információkat. Az app egy új kapcsolópanelt is tartalmaz, amivel a lámpák és más eszközök vezérlése minden eddiginél kényelmesebbé és gyorsabbá válik.

Hasznos újdonság a SmartThings térkép funkció, amely a tévén igazán látványos, de mobilon és egyes monitorokon is elérhető: megmutatja az okosotthon rendszerbe integrált, a Samsung okosotthon rendszere által is felismert okosotthon eszközök pontos helyét. A térképet telefonon kell megrajzolni, de ezt követően a rajta keresztül elérhető funkciók a tévén is elérhetők. A lámpák és más eszközök kapcsolgatása mellett ellenőrizhetjük rajta a nyitásérzékelők és zárak állapotát valós időben, de természetesen megnézhető az eszközök pillanatnyi fogyasztása, valamint ha van, akkor a biztonsági kamera által látott kép is. Sőt, az AI segítségével a SmartThings a házban tartózkodók helyzetét is mutatja virtuális avatárokon keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.