Hirdetés

Új funkciókkal és dedikált widgettel erősít a mobilos Bing Chat



|

Telefonon is nagyot lép előre a Microsoft mesterséges intelligenciás chatbotja.

Hirdetés

A Microsoft csak két hónapja tette nyilvánosan is elérhetővé a GPT nyelvi modellen alapuló Bing Chatet, azóta viszont folyamatosan érkeznek a frissítések a szolgáltatáshoz, ami időközben átváltott a fotók elemzésére és asztalfoglalásra is képes GPT-4 motorra, a repertoárba pedig bekerült a DALL-E képgenerátor is, amelyet így közvetlenül a chatboton keresztül foghatunk munkára.

A redmondiak a jelek szerint továbbra sem terveznek lassítani, ezúttal ugyanis a mobilos élményhez jelentettek be néhány jelentősebb fejlesztést.

Hirdetés

Mától kezdődően akár telefonon is folytathatunk egy számítógépen elkezdett beszélgetést, ami a Microsoft szerint például akkor lehet hasznos, ha egy otthon kikeresett recepthez már a boltban járva kell helyettesítő hozzávalót találnunk. Ennél jóval izgalmasabb, hogy az asztali verzió után az androidos és az iOS-es Edge böngésző is képes lesz az éppen meglátogatott weboldalakkal kapcsolatos, környezetérzékeny keresések lebonyolítására.

A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a böngészőbe integrált Bing Chat kérdésekre válaszol a honlapok tartalma kapcsán, valamint röviden össze is foglalja az ott található szövegeket és azok bizonyos, kijelölt szakaszait. A kontextuális műveletek viszont még nem élesedtek, a Microsoft itt csak annyit árult el, hogy "hamarosan" számíthatunk rájuk.

Ennél konkrétabbat tudunk az iOS-en és Androidon is elérhetővé váló Bing Chat widgetről, amely valamikor ezen a héten érkezik meg. A widget felületéről közvetlenül indíthatunk szöveges és hangalapú kereséseket, a redmondiak pedig növelik a beszédalapú chatben támogatott nyelvek számát is.

Végezetül a SwitKey billentyűzetnek és a Skype-nak is jut némi szeretet: az előbbibe bekerül az MI-alapú üzenetgenerálás- és formázás, amit az Edge böngésző asztali kiadásának oldalsávjában ismerhettünk meg, az utóbbiban pedig a csoportos csevegések közben teszik megszólíthatóvá a Bing Chatet a "@Bing" parancs segítségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.