Hirdetés

Új funkcióval célozgat arra a Netflix, hogy nem kéne megosztott fiókokat használnunk



|

A streaming platform mindent elkövet a költözés megkönnyítéséért.

Hirdetés

A felhasználók elszivárgásával küzdő Netflix elsősorban a tartalmak soha nem látott mértékű offenzívájával és a novemberben elrajtoló előfizetéses konstrukcióval igyekszik stabilizálni a helyzetét, ezek mellett azonban fontos szerepet szán a profilmegosztók elleni hajszának is.

A piacvezető pozícióját továbbra is őrző streaming platform szerint legalább 100 millióan lehetnek, akik valaki más fiókján bejelentkezve pörgetik a műsorokat, s a szolgáltató már hónapok óta teszteli a lehetséges módszereket, amelyekkel ellehetetlenítené ezt a gyakorlatot.

A témához kapcsolódik a Netflix legújabb funkciója, a profilok költöztetése is.

Hirdetés

A Profile Transfer néven futó lehetőség pontosan azt nyújtja, amit elsőre gondolunk róla: a segítségével könnyedén átdobhatjuk a felhasználói profilunkat egy másik előfizetői fiókra, megtartva a személyre szabott beállításainkat.

"Az emberek elköltöznek. A családok gyarapodnak. A kapcsolatok véget érnek. De az életben bekövetkező változások során a Netflix-élménynek változatlannak kell maradnia. A mai napon elindítjuk a Profile Transfer funkciót, amely lehetővé teszi, hogy az Ön fiókját használó személyek átvigyék a profiljukat - megtartva a személyre szabott ajánlásokat, a megtekintési előzményeket, a Saját listát, a mentett játékokat és egyéb beállításokat - amikor saját tagságot indítanak."

- áll a Netflix közleményében.

A szöveg ugyan költözésekről és véget érő kapcsolatokról beszél, s ezekben az esetekben valóban hasznos is lehet az új lehetőség, de a szolgáltató vélhetően elsősorban azoknak a profilmegosztóknak szeretné csábítóbbá tenni a saját tagság indítását, akiket egy ideje már ki akar füstölni.

Erre utal az is, hogy az átvitelt egy kiemelt helyről, rögtön a főoldalon található legördülő profilmenüből indíthatjuk majd, igény esetén viszont akár teljesen ki is kapcsolhatjuk, amihez a fiókbeállításokba kell navigálnunk. A Profile Transfer a következő napokban világszerte mindenkinek elérhetővé válik, amiről e-mailben is értesíteni fogják a felhasználókat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.