Hirdetés

Új korszak jön az androidos világban



|

A Google ARCore speciális hardverek nélkül hozza el a kiterjesztett valóságot minden androidos okostelefonra.

Hirdetés

A kiterjesztett valóság fogalma csak az elmúlt 1-2 évben vált ismertebbé, valójában régóta létezik. Mostanában azonban sok erőforrást fordítottak a fejlesztésére: a Google például a Tango technológiával speciális kamerával felszerelt androidos okostelefonokat dobott fel, amelyek így képesek lettek pontosan mérni a kamerán keresztül, vagy 3D-s térképet készíteni a valódi világról, esetleg virtuálisan feldíszíteni a lakást. 

Hirdetés

Az Apple idén az ARKittel válaszolt, amely lenyűgöző AR-funkciókat ígér, speciális hardverek vagy kamerák nélkül is. 

A Google nem szeretne kimaradni a versenyből, főleg azért, mert a Tangót csak két készülék támogatja. Éppen ezért kiadott egy ARCore nevű SDK-t. 

Az ARCore a meglévő okostelefonokon is fut, mindegy, hogy egy vagy két hátsó kamerájuk van. A kezdetekben a Google Pixel és Pixel XL mellett a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ lesz támogatott, de idővel a Samsung, a Huawei, az LG és az ASUS készülékeire is jön a támogatás. Az előzetes végére 100 millió készülék lesz ARCore-képes. 

Bár az ARCore nem lesz annyira precíz, mint a Tango, de képes lesz a mozgás követésére, a környezeti fény mérésére, valamint objektumok felismerésére. Ennek hála virtuális elemeket helyezhetünk el a kijelzőn, amin a valódi világot mutatja a kamera. Hogyan mutatna egy dohányzóasztal a sarokban? A válasz a kezünkben lesz. 

A Tango eközben nem megy nyugdíjba, azonban inkább csak egy szűk rétegnek lesz érdekes, például azoknak, akiknek számít a mélységérzékelés. Idővel persze a technológia legjobb elemeit beépítik a hétköznapi készülékekbe is. Az ARCore addig is olyan Tango-alapú technológia, amely a meglévő okostelefonokon is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.