Hirdetés

Új külsőt tesztel a Google kereső



|

Kisebb változtatásokat és egy hasznos új funkciót próbál ki a Google keresőszolgáltatása esetében.

Hirdetés

Ugyan a Google birodalma ma már rengeteg eszközön futó alkalmazások, weboldalak és más szolgáltatások tömkelegéből áll össze, keresőjük még mindig talán a legfontosabb része a gépezetnek. A más site-okat átkutató weboldalról valószínűleg a legtöbben azt gondoljuk, kiválóan működik jelenlegi formájában, de azért a Google így is megpróbál rajta javítani, így egy kisebb dizájnfrissítést tesztelnek rajta jelenleg.

Hirdetés

Az apróbb ráncfelvarráson átesett külsőt egyelőre csak a felhasználók egy kis részének kapcsolták be, így nem valószínű, hogy sokan láttuk már, amit a 9to5google munkatársai már igen. Az általuk közzétett screenshotokon láthatjuk, hogy a keresődoboz mostani, lekerekített formája helyett egy diszkrétebb, kevésbé körbehatárolt formát kapott, illetve a keresési eszközöket a találatoktól elválasztó vonal is egy kicsit más pozícióba, közvetlenül a keresődoboz alá került.

Emellett jobban látható helyen, az oldal jobb oldalán jelenik meg, milyen, a keresésünkhöz hasonló kifejezésekre kerestek rá más felhasználók.

Van egy olyan esztétikai apróság is, amit csak mozgás közben láthatunk: Ha az új dizájnban a felhasználó egy keresés után ismét a keresődobozba kattint, hogy módosítson a keresési kifejezésen, a mező bal oldalán található Google logo egy kis animációval átalakul. Így néz ez ki a 9to5google videóján:

Az még nem ismert, hogy az új külsőt véglegesíti-e a Google, így nem tudni, hogy láthatjuk-e majd élesben az új dizájnt, és ha igen, mikor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.