Hirdetés

Új L bajonettes objektívet villantott a Panasonic



|

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO (S-R1428) objektív a kompakt ultraszéles látószögű, L-Mount zoom objektívek táborát erősíti.

Hirdetés

Kedvező árú, ultraszéles látószögű zoomobjektívet mutatott be a Panasonic a SIGMA-val közösen használt L-Mount rendszerhez. A 14-28mm F4-5.6 MACRO a zoom rendszernek hála kiválóan alkalmas tájképek vagy akár portrék elkészítéséhez is, makró képessége révén pedig akár extrarövid, 15 cm-es fókusztávolsággal is használható.

Az objektív 10 csoportba rendezett 14 lencsetagból áll, amelyek között egy aszférikus extra alacsony szórású lencse, egy aszférikus lencse, három ED lencse és egy ultra magas törésmutatójú lencse is található. Az aszférikus lencsék éles részleteket és kiváló bokeh hatást adnak, a három ED lencse pedig a kromatikus aberrációt csökkenti. Az objektívbe nagy sebességű és pontosságú, de halk AF rendszer került, amely lineáris és nem lineáris módban egyaránt használható. Utóbbi esetben az érzékenység 90º és 360º között állítható, így a fókuszrendszer működése kiválóan testreszabható.

Hirdetés
 

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO nemcsak fotókhoz, hanem videofelvételekhez is jó választás, hiszen mikrofokozatos rekeszszabályozást is kínál a sima expozícióváltáshoz, valamint elnyomja a nemkívánatos "focus breathing" hatást is.

Az objektív por- és cseppálló borítást kapott, és akár -10 Celsius fokos hőmérsékleti tartományban is tud működni, így extrém körülmények között is bevethető. Ráadásul a külső lencsét fluorbevonattal kezelték, amely taszítja a vizet és az olajat, így az objektív könnyen tisztán tartható.

A Panasonic LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO Magyarországon 2023 februárjától lesz elérhető, ára várhatóan 400 ezer forint lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.