Hirdetés

Új logót kapott az Intel, ettől biztosan megváltozik minden



|

A 11. generációs Tiger Lake processzorok megjelenését erősíti az Intel az új, minimalista logóval. Egyelőre vegyes a megítélése. Mármint a logónak is.

Hirdetés

Nehéz napokon (vagy inkább hónapokon) van túl az Intel: a jelek szerint szépen elpárolgott az a technológiai és piaci fölény, amely eddig a legnagyobb processzorgyártóvá tette. Az AMD az elmúlt években nagyon magára talált a Ryzenekkel, majd jött a feketeleves, amikor kiderült, hogy az Intel képtelen elmozdulni a 10 nanométeres gyártástechnológiától. Épp ezért most, hogy hivatalosan is bejelentették a 11. generációs Core processzorokat, kellett egy kis extra.

Hirdetés

A Tiger Lake chipek első generációját a napokban mutatta be a gyártó, és ugyan maradt a 10 nanométer, egy új, energiatakarékosabb dizájnnal, valamint az integrált UHD grafikus vezérlőt részben leváltó Iris Xe beépítésével igyekszik visszahozni az ügyfelek (és persze a befektetők) bizalmát. És mi lenne még a legjobb a bizalomépítésre, mint egy új arculat, ami a frissességet és minimalista elszántságot tükrözi? Na ugye.

Az új processzorok bejelentésével együtt tette közzé a cég alelnöke és marketing-vezetője, Karen Walker, hogy újjáfaragják a márkanevet, amely "jobban tükrözi majd a cég katalizátor szerepét a világot megváltoztató technológiák terén". A közleményben nem szerepelnek tények arról, pontosan hogyan is tervezik a Tiger Lake utáni irányvonalat, csupán kiválóan megfogalmazott szövegeket találunk a mesterséges intelligencia és az 5G térnyeréséről, amelyeket az Intel sokféle technológiával támogat.

Mindenesetre nézzük meg szépen az Intel eddigi két logóját, aztán jöhet az új. Tehát elsőként jöjjön a klasszikus, amelyet nagyjából alapítása óta használt a vállalat egészen 2006-ig, majd pedig mellette a "kukacos" változat, amelyre a Core mikroarchitektúra bejelentésekor váltottak, és egészen máig tartott a tündöklése:

Most pedig jöjjön az új, ami állítólag minimalizmusával azt jelzi, hogy a vállalat készen áll a világ leginkább kritikus szintű problémáira megoldást nyújtani. A közlemény szerint a múlt megtartásával, de egy vastagított, karakteresebb megjelenéssel mutatja meg a friss szókép az Intel stabilitását és elhivatottságát. Az i betű tetején a pötty megtartotta az ikonikus kék színt, ez lesz az alapvetően használt logó, de a különféle termékeken más és más színvariációk is megjelennek majd.

A közösségi médiában az új logó felbukkanása után eléggé vegyes reakciók érkeztek. Egyesek szerint a mostani változat túl egyszerű, és nem jelképez az égvilágon semmit. Volt olyan önjelölt kritikus is, aki szerint látszanak a pénzügyi megszorítások, hiszen minden bizonnyal egy buzgó kisiskolás rajzolhatta az egészet, vagy valamilyen felragasztós betűkészlettel rakta ki a nagyját. De hagyjuk is a cinikus hangokat, hiszen egy logó végső soron csak egy logó, a vállalat és a márka megítélése azon múlik, hogyan veszi fel a kesztyűt a megerősödött konkurenciával szemben és mit tesz saját belső technológiai és szervezeti megújítása érdekében.

Szóval ennek szellemében még itt hagyjuk a márka átalakulásáról szóló videót, aztán várjuk a kommenteket a logóról, az Intel szerepéről és helyzetéről úgy általában, de akár jöhetnek olyan hozzászólások is, ahol a legjobb vagy legrosszabb tech-logókat cibáljuk elő. Arról meg szerintem sokan mesélhetnének, mennyit jelent az, ha valaki kívülről megújul, belül meg teljes a káosz...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.