Hirdetés

Új, mesterséges intelligenciás képességeket kap a Chrome böngésző



|

Hasznos trükkökkel bővül a Google Chrome repertoárja, főszerepben az AI-jal.

Hirdetés

Szép lassan alig marad olyan terület, amelyre ne nyomta volna rá a bélyegét a mesterséges intelligencia, hiszen nemcsak az internetet lepték el az ezt kihasználó szolgáltatások, hanem a telefonokat és a szoftvereket is ostromolják, köztük például a Photoshoppal és a webböngészőkkel.

Ami az utóbbi kategóriát illeti, a sort a Microsoft nyitotta a GPT-alapú Copilot (korábban Bing Chat) és a DALL-E képgenerátor integrálásával az Edge-be, de közben a nagy rivális Google sem pihen, és most rögtön három AI-alapú újdonságot is prezentált, amelyek a Chrome 121-ben fognak debütálni az előttünk álló időszak során.

Az egyik ilyen a Tab Organizer funkció, ami gépi tanulás segítségével képes automatikus csoportosításokat létrehozni az éppen megnyitott tabekből. Így például ha éppen nyaralási úti cél után nézünk, de nem tudunk egyből dönteni, könnyedén elmenthetjük az éppen böngészett webhelyeket egy ilyen lapcsoportba, hogy később ugyanonnan folytassuk a tájékozódást.

A második trükk a Chrome csinosítását érinti: a böngészőbe is megérkeznek az Android 14-ben és a Pixel 8 mobilokon bevezetett generatív hátterek, így egy szöveges paranccsal és néhány részlet beállításával bármilyen témában pillanatok alatt készíthetünk majd új Chrome-háttereket tetszőleges témákban.

Hirdetés

Végezetül pedig akár a produktivitást is segítheti a Help Me Write nevű funkció, amely ChatGPT-hez hasonlóan a cél megadásával képes tetszőleges szövegeket generálni, ezzel segítve az e-mailek írását. Például ha szeretnénk megtudni, hogy egy hotel kutyabarát-e, elég ezt tömören bepötyögnünk a Help Me Write felugró ablakába, a mesterséges intelligencia pedig előállít helyettünk egy komplett, udvariasan megfogalmazott bekezdést a témában.

Az összes említett funkció kísérleti jellegű, ezért külön kell engedélyezni őket a három ponttal jelzett menü "Experimental AI" lapján, ám eleinte csak az Egyesült Államokban lesznek elérhetők. A keresőóriás sajnos nem közölte, mikor juthatnak el a világ többi részére is. Mindezeken túl viszont a Google azt ígéri, hogy a későbbiek során további gépi tanulás- és AI-alapú funkciókat hoz a böngészőbe, köztük az új Gemini MI modell integrálásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.