Hirdetés

Minden eddiginél gyorsabb WiFi-t hozhatnak az idei új mobilok



|

A Broadcom egyik új lapkája ugyanis már a WiFi 6E szabványt is támogatja - erre pedig sok 2020-as mobil építhet.

Hirdetés

A Broadcom előállt az új BCM4389-es lapkájával, amely jelentős gyorsulást hozhat az idei új okostelefonok WiFi-s kapcsolatában. A chip ugyanis már az új WiFi 6E szabványt is támogatja, amit a 2020-es CES-en jelentettek be. Valószínűleg minden idei új csúcsmobilban benne lesz a lapka, de a most bemutatott Samsung Galaxy S20 széria még "csak" a normál WiFi 6-ot támogatja. Azt nem tudni, melyik készülék lehet elsőként WiFi 6E-képes. 

Hirdetés

Az új szabvány a 6 GHz-es tartományt használva akár 9,6 Gbps-os átviteli sebességet is garantálhat otthoni környezetben, mindez az okoseszközök hatékony kommunikációját is segítheti. A szabvány további csatornákat is támogat, vagyis több eszköz kevesebb interferenciával lesz használható, ami azért fontos, mert lassan minden otthoni eszköz felkapcsolódik az otthoni hálózatra, nem csak pár mobil és PC. 

Mivel a frekvenciatartomány magasabb a jelenleg elterjedt 2,4 és 5 GHz-esnél, ezért a jelerősség gyengébb, nem megy el olyan messzire, tehát a teljesítmény már a másik szobában vagy emeleten is drámai mértékben visszaeshet. A szakértők szerint a mesh rendszerek után a WiFi 6E hozhatja a következő nagy áttörést az otthoni vezeték nélküli hálózatok világában. Eleinte persze ez a fejlődés nem lesz olcsó, de várhatóan hamar a hétköznapjaink része lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.