Hirdetés

Új szereplő küzdötte be magát a legsikeresebb mobilgyártók közé



|

Valószínűleg nem is hallottál a gyártóról, amely már az Apple-lel, a Samsunggal és a Xiaomival játszik egy ligában.

Hirdetés

A számítógépes hardverekhez hasonlóan a mobiltelefonos piac is látványosan szenved, a Canalys elemzőcég előző negyedévi adatai alapján ugyanis tíz éve nem fogyott olyan kevés mobil, mint a május-június-augusztusi időszakban, ami a számok nyelvén 22%-os csökkentést jelentett 2022 azonos időszakához képest.

Most pedig befutott a harmadik negyedéves (Q3) kimutatás is, amely cseppet sem meglepő módon továbbra is a szegmens gyengélkedéséről árulkodik, ugyanakkor mégis hozott egy váratlan fordulatot.

Hirdetés

Az július-augusztus-szeptemberi eladásokat tekintve a Canalys arra jutott, hogy a vizsgált időszakban nagyjából 300 millió okostelefon talált gazdára világszerte, ami már csak 1%-os visszaesés a 2022-es Q3-hoz képest, így úgy néz ki, hogy ha lassan is, de a piac elkezdett kikecmeregni a csávából.

A legnépszerűbb gyártók sorában pedig felbukkant egy globálisan viszonylag ismeretlen szereplő a kínai Transsion képében, amely a Tecno, az Itel és az Infinix márkanéven forgalmazott készülékek mögött áll. A vállalat 9%-ra tornázta az előző évi 6%-os piaci részesedését, így az Oppóval került holtversenybe, miközben az Apple és a Samsung is leszálló ágban vannak, 2%-os és 1%-os csökkenést produkálva.

Ami a konkrét számokat illeti, a piacvezető továbbra is a 20%-os szeletet kihasító Samsung, majd a 17%-os jelenléttel bíró Apple, a 14%-on álló Xiaomi és a 9-9%-os részesedésnek örvendő Oppo-Transsion páros következik. Habár a lassuló ütemű visszaesés a piac regenerálódására utal, a Canalys óvatosságra inti a gyártókat, mivel a bizonytalan makrogazdasági és geopolitikai környezet törékennyé teszi a növekedési kilátásokat. Az elemzőcég ezért arra számít, hogy a korábbi várakozásokhoz képest közép- és hosszú távon is lassulni fog a szegmens növekedése.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.