Hirdetés

Ezt nem láttuk jönni: új Tamagochi játék érkezik



|

Most kissé hevesebben doboghat a szíve mindenkinek, aki a 90-es években volt gyerek. Május végétől kapható a kis tojás, amiben megint lényeket nevelhetünk, nem is akárhogyan.

Hirdetés

A Tamagocsi (vagy nemzetközi írásmódja szerint Tamagochi) a 90-es évek imádva gyűlölt, vagy gyűlölve imádott játéka volt - egy alapvetően egyszerű kis szerkezet, amelynek pár pixeles LCD kijelzőjén egy apró állatkát kellett életben tartanunk. A nyomógombokkal vezérelhető funkciók gyermekien egyszerűek voltak, alapvetően enni-inni lehetett adni a lénynek, valamint játszani vele, viszont ha nem tudtuk ellátni az igényeit, elpusztult. Bármilyen együgyű is volt a megvalósítás, az emberek (értelemszerűen főleg a fiatalok, de nem csak ők) megőrültek érte, még akkor is, ha közben megőrültek tőle. Végül azonban azért az eredeti játékot és csomó köznevesült másolatát is legyűrték az egyre modernebb és sokrétűbbt játékok. De a Tamagochi nem halt meg, és 2019-ben megérkezett a legújabb kiadása Tamagochi On néven.

Hirdetés

Ami elsőre feltűnik a tojás alakú játékon, hogy elég nagyra sikerült, a 2,5 hüvelykes kialakítás egy felnőtt tenyerében fér el kényelmesen, szóval zsebben hordozni nem igazán kényelmes. Az előlapján egy 2,25 hüvelykes átmérőjű, színes LCD kijelző található, a felső részén pedig egy infravörös szenzor. Emellett a kütyü képes Bluetooth kapcsolatra is. Nem ez az első "kapcsolatképes" tamagocsi, hiszen a Tamagochi 4U már szintén tudott kapcsolódni mobilokhoz és tabletekhez, de az érintéses bankkártyákban is használt NFC-t használta és csak kiegészítő funkcióként. Ennek a haszna kimerült annyiban, hogy a kis tojást a párosított eszközhöz érintve "ajándékokat" tölthettünk le a játékra. Most viszont a Bluetooth igazi oda-vissza kapcsolattal ruházza fel az apróságot, és ez megnyitja a kaput ahhoz, hogy most először igazi közösségi élmény legyen a "tojásba zárt kis élőlény" pátyolgatása.

Bluetoothon át a saját karakterünket "feltölthetjük" a hamarosan érkező Tamagochi On nevű mobilappba, ahol más játékosok karaktereivel is találkozhat, részt vehet különféle eseményeken és a valós földrajzi helyünkhöz kapcsolódó tartalmakat is elérhetünk. Azt viszont még nem tudni, mikor adják ki a végleges alkalmazást, addig csak önmagában lehet elszórakozni a játékkal.

Felnőtt a kis Izéke

Míg nincs meg a közösségi része a játéknak, addig is elég sok mindent kínál a Tamagochi On, jóval többet, mint amikor az apró lényecske csak enni, inni kért, meg néha törődésre vágyott. Most egy szobában ücsörög vagy táncol, és bár az előlapon továbbra is csak három gombot találunk, elérhetjük, hogy különféle aktivitásokkal virtuális pénzt keresve új szobákat és egyéb ajándékokat vegyünk neki. Ha a lény valamiben hiányt szenved, a játék csipogni kezd.

A saját szobájából ki is vihetjük egy virtuális kisvárosba, sétálhatunk vele a parkban és összehozhatjuk játékbeli karakterekkel is. A város kis boltjában nem csak új dolgokat vehetünk Izékének, hanem játszhatunk is - az egyik játékban úszni kell, kikerülve a cápákat és ajándékot átvéve a delfinektől, a másikban pedig az egyik gomb minél gyorsabb nyomogatásával fent maradni egy szörfdeszkán.

Bár az app még nem áll rendelkezésre, az infra-porton keresztül párosíthatunk két Tamagochi On-t, hogy a két játékban nevelgetett lényeket összeeresszük, de még arra is van lehetőség, hogy a saját tamagocsinkról átküldjük egy másik eszközre a mi kis lényünket - ekkor nálunk egy "szabadságon vagyok" üzenet látható, a másik eszközön pedig a két lény elmegy szépen vakációzni. És igen, két lényecske össze is házasodhat, és lehetnek gyerekeik is.

Egy új generációs tamagocsiért a gyártó Bandai 60 dollárt kér, ami négyszer annyi, mint a legelső játék volt anno (és az évfordulós kiadást is ennyiért adták néhány éve). Jó kérdés persze, hogy a mindentudó játékkonzolok, valamint az internetes szórakoztatás mindenféle formája mellett mennyire lesz 2019-ben életképes egy tamagocsi, bármilyen fejlett is az eredetihez képest. Meglátjuk. Ha pedig esetleg a nyáron megjelenő eszközből vesz valamelyik olvasónk, írjon nekünk, megnéznénk (bár úgy vagyunk vele, mint a zsiráffal, jónak jó, de haza azért nem vinnénk).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.