Hirdetés

Új tulajdonoshoz került a Pornhub anyacége



|

Egy kannabisz-kereskedelemben utazó üzletember áll a felvásárlást végrehajtó csoport élén.

Hirdetés

A Pornhubot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen 2022-es adatok alapján a világ 13. leglátogatottabb weboldaláról beszélünk, amely az XVideos.com után a második legnépszerűbb szereplő a pornográf tartalmakat kínáló portálok sorában. Azt viszont talán már kevesebben tudják, hogy a PornHub nem önálló entitás, hanem a többek közt a YouPornt, a RedTube-ot és a Brazzerst is birtokló MindGeek tulajdona, amely most tokkal-vonóval egy új tulajdonoshoz került.

A vevő egy kanadai magántőke-befektetési társaság, az Ethical Capital Partners (ECP), amely ismeretlen összegért tett szert a Luxemburgban bejegyzett, de egyébként Kanadából működtetett pornóbirodalomra. Az ECP közleménye alapján a MindGeek a továbbiakban részben a meglévő vezetők, részben pedig az új tulajdonos által kinevezett menedzsment irányítása alatt folytatja a működését.  A sztori érdekessége, hogy a befektetési társaság elnöke Rocco Meliambro, aki Kanada legnagyobb kannabisz-viszonteladója, a Meta Growth alapítójaként vált közismertté.

Hirdetés

A The Verge vonatkozó beszámolója emlékeztet, hogy az ECP kifejezetten kemény fába vágja a fejszéjét, a MindGeek ugyanis többször is bajba került a platformjaira feltöltött illegális (például kiskorúakkal való szexuális visszaéléseket ábrázoló) tartalmak miatt, ami 2020-ban odáig fajult, hogy a MasterCard és a Visa egy időre megtagadta a fizetési szolgáltatások biztosítását a PornHub számára. A MindGeek ellen jelenleg is több jogi eljárás folyik, az új tulajdonos viszont azt ígéri, hogy a továbbiakban a cég vezető szerepet fog játszani az illegális online tartalmak elleni harcban.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy hosszabb távon is az Ethical Capital Partners zászlaja alatt marad az új szerzemény. A The Verge ugyanis rámutatott, hogy a befektetési társaság jelenlegi vezetősége egy másik entitás, a Bruinen Investments élén korábban már megpróbálta bekebelezni a MindGeeket, a füstbe ment terv kapcsán pedig akkoriban kiszivárgott, hogy a jogi aggályok rendezését követően, busás haszonnal szerették volna eladni a szerintük alulértékelt pornószolgáltatót.

Önmagában az üzlet időzítése is figyelemre méltó, mivel épp a napokban debütált a Netflixen egy új dokumentumfilm, amely a PornHub-birodalom sötét valóságáról igyekszik lerántani a leplet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.