Hirdetés

Újabb céget támadott be az Apple egy gyümölcsöt ábrázoló logó miatt



|

Az Apple szerint a Prepear körtés logójáról a fogyasztók az Apple-re asszociálnak, ezért került újabb kis cég az óriás célkeresztjébe.

Hirdetés

Az Apple harapott almás logója alapvetően a kezdetek óta változatlan, a színt leszámítva. Mivel régóta ikonstátuszt képvisel ez a logó a társadalomban, az Apple nem túl meglepő módon mindent elkövet, hogy megvédje a másolóktól és jogsértőktől. Ezekből ráadásul elég sok van. Arra azonban már kevesen gondoltak volna, hogy az Apple szinte minden egyes céget megtámad, aminek gyümölcsöt ábrázoló logója van. Egy ilyen eset kapcsán ugyanis kiderült, hogy csendben, de évek óta ezt csinálja. A körtés logóval dolgozó Prepear app fejlesztői azonban úgy döntöttek, kitálalnak

Hirdetés

A receptkeresésre koncentráló app egy körtét használ logónak, és bár teljesen más a forma, mint az Apple almájánál, a cég úgy gondolja, hogy a logó megzavarhatja a fogyasztókat, és a Preapeart az Apple-höz kötnék. Ez ellen már 2017-ben elkezdtek tiltakozni, és a jelentések szerint a stratégia szándékos: a hasonló kis cégeket vagy kifárasztják, vagy az ügyvédi díjakon keresztül elpárologtatják a pénzét. 

Míg első olvasatra viccnek tűnik az egész ügy, most kiderült, hogy rengeteg kis céget darál le az Apple azért, mert gyümölcsöt ábrázoló logót próbálnak használni. A többség retteg a csődtől, ezért hamar beadja a derekát, de a Prepear nagy sajtóvisszhangot generált, és még petíciót is indított az Apple ellen. Azt azonban így is tudják, hogy nem tart majd sokáig az ellenállásuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.