Hirdetés

Újabb csapás a Xiaomi 13 Ultrának: bűn rossz lett a kamerája



|

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a kínai gyártó tavasszal megjelent csúcstelefonjának.

Hirdetés

Óriási várakozás előzte meg a Xiaomi 13 Ultra megjelenését, viszont már a piacra kerülés után hamar kiderült, hogy hiába az óriási fényerő, a csúcsmobil kijelzője csúnyán elvérzik egy fontos területen.

Bár a gyártó innovatív borítással és döbbenetes képességekkel hergelte a leendő felhasználókat, a készülék eddigi bő két hónapos pályafutása további problémákra világított rá.

A különféle hardverek tesztelésére szakosodott DxOMark összehasonlító kameratesztjén ugyanis a nagyon várt zászlóshajó képességei bizony legjobb indulattal is csak a középmezőnyhöz voltak elegendőek.

Hirdetés

Hiába került a Xiaomi 13 Ultra hátlapjára egyből négy 50 megapixeles objektív, hiába a Sony által fejlesztett IMX989 és IMX858 szenzorok, a telefon nem csak az olyan prémium márkákkal szemben maradt alul, mint az Apple vagy a Google, de bizony az olcsóbb kategóriát képviselő Honor és Oppo telefonjai is maguk mögé utasították.

A Xiaomi 13 Ultra ugyanis csak 140 pontot kapott a teszten - összehasonlításként, az első helyezett Huawei P60 Pro 156 pontig jutott - amivel holtversenyben a 14. helyre futott be, a Samsung Galaxy S23 Ultra, a Google Pixel 7 és a Vivo X90 Pro Plus mellett.

A tesztelők kifogásolták a kamera kioldógombjának lassú reakcióját, a túlexponált, ugyanakkor alacosny kontrasztú fotókat, illetve azt, hogy az emberi bőr meglehetősen természetellenesen fest a telefonnal készített képeken. További csapás a cégnek, hogy a minőségi fotózással egyet jelentő Leica által fejlesztett lencsék dacára a fő hátlapi kamera képe a széleknél bizony tükröződik.

A részletes adatokra fogékonyaknak érdemes végigböngésznie a DXOMark teljes tesztjét is, de előre szólunk, hosszú lesz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.