Hirdetés

Újabb életet követelt a TikTok, lekapcsolták a gépekről a 12 éves Archie Battersbee-t



|

A brit fiú április óta volt kómában, mert egy népszerű TikTok-kihívásnak próbált megfelelni.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a TikTokon terjedő életveszélyes őrületről, a magyarul fojtogatós kihívásként ismert "blackout" challange-ről, melynek lényege, hogy a résztvevők addig tartsák vissza a lélegzetüket, vagy fojtogassák magukat, amíg el nem vesztik az eszméletüket.

A trendnek eddig hat gyermek esett áldozatul, két család pedig pert is indított a kínai videós platform ellen. Most megtörtént a hetedik haláleset is, miután az Egyesült Királyságban hónapok óta húzódó jogi csatározás után lekapcsolták a kórházi gépekről a 12 éves Archie Battersbee-t.

Hirdetés

Az essexi fiú még áprilisban próbálta meg a blackout kihívást, az oxigénhiány okozta károsodás miatt pedig elhalt az agytörzse, így az orvosok szerint semmi esély sem volt arra, hogy valaha is felébred. Archie szülei küzdöttek a hivatalos szakvélemény ellen, és kétszer is a brit legfelsőbb bíróság, egyszer pedig az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vitték az ügyet, ám sehol sem jártak sikerrel.

Végül már csak azt szerették volna elérni, hogy az őt kezelő Royal London kórház helyett egy hospice-ban történjen meg a gépek lekapcsolása, a fiú szállításában rejlő kockázatok miatt azonban ezt is megtagadták tőlük. Az édesanyja, Hollie Dance elmondása szerint Archie-tól először a gyógyszeres ellátást vonták meg, ám az állapota ezt követően is stabil maradt, egészen addig, amíg két órával később le nem állították a mesterséges lélegeztetését - írta a SkyNews.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.