Hirdetés

Újabb életet mentett az Apple Watch



|

Egy 76 éves férfi levélben is megírta Tim Cooknak, hogyan mentette meg az életét az Apple Watch.

Hirdetés

Újra és újra vannak olyan jelentések, amelyek arról szólnak, hogy az Apple Watch jelzése segített felhívni a figyelmet egy-egy súlyos problémára, így pedig közvetve ugyan, de megmentette egy ember életét. Most a 76 éves Gaston D'Aquino számolt be erről.

Hirdetés

Az illető egy templomban ült április 1-jén Hong-Kongban, és jól érezte magát, amikor az Apple okosórája figyelmeztetést jelenített meg, és közölte vele, hogy túl magas a pulzusa. Mivel hallott már arról, hogy ilyenkor valódi probléma húzódhat a háttérben, úgy döntött, hogy kihagyja a családi ebédet, és inkább megnézeti magát a kórházban. 

A kórházban a férfi elmondta az orvosnak, hogy mit írt ki az Apple Watch, és, hogy egyébként jól érzi magát. A biztonság kedvéért az orvos kért egy EKG-t, majd az eredmény tükrében átküldte a férfit egy kardiológushoz. 

Ott kiderült, hogy a három fő koszorúeréből kettő teljesen elzáródott, a harmadik pedig 90 százalékban záródott el. Az orvosok később külön kiemelték, hogy milyen pontos eredményeket adott az Apple Watch. 

Miután a férfin végrehajtottak egy ballonkatéteres angioplasztikai beavatkozást, szabadon és egészségesen távozhatott a kórházból. Ezután levelet írt Tim Cooknak, és elmesélte, hogyan mentette őt meg az Apple Watch. 

Tim Cook a megszokott stílusában válaszolt: "Gaston, nagyon örülök, hogy orvosi segítséget kerestél, és, hogy már jól vagy. Értékelem, hogy időt szántál rá, és megosztottad a történetedet. Ez inspirál minket arra, hogy folytassuk. A legjobbakat, Tim."

D'Aquino azért is örült az órának, mert azt nem vette le, rajta volt, és ezért folyamatosan monitorozhatta őt. A története után a fia is vásárolt egy ilyen okosórát a feleségének, és sok barátja is beruházott egyre. A 76 éves férfi azt szeretné, ha mindenki olvasna róla, hogy mi történt vele, és megfontolná a következő üzenetét:

"Hallgassatok a figyelmeztetésre. Elmehettem volna az ebédre, de úgy döntöttem, hogy a kórház felé veszem az irányt. A választás a ti kezetekben van. Ha ti nem gondoskodtok magatokról, más sem fog." 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.