Hirdetés

Újabb életveszélyes kihívás terjedt a TikTokon, le is tiltották



|

Továbbra is nagy a kereslet a megkérdőjelezhető trendekre.

Hirdetés

A főként a tizenévesek körében népszerű TikTok nem csak a funkcióit másoló riválisok, vagy a zenés-videós platformot övező adatvédelmi aggályok miatt szokott a hírekbe kerülni, bőven jut felület a közösségi oldalon felbukkanó újabb és újabb, életveszélyes "kihívásoknak" is.  

Az extrém példák között említhető a blackout challenge, melynek során a felhasználók eszméletvesztésig fojtogatták magukat, s ami végül egy 10 éves lány halálát okozta, vagy a nem kevésbé kockázatos ugrálós-gáncsolós trend is.

Hirdetés

Most pedig egy újabb agymenés vált népszerűvé a platformon: a milk crate challenge résztevőinek műanyag tejes ládákból kell piramist építeniük, majd megmászniuk azt. Az ilyen rekeszeket persze nem erre tervezték, a kihívás lényege így éppen az, hogy milyen "vicces", amikor valaki alatt összeomlik az instabil tákolmány.

Az egyébként a Facebookról indult trend veszélyeire korábban több egészségügyi dolgozó is online igyekezett felhívni a felhasználók figyelmét, nemrég pedig végre a TikTokot üzemeltető ByteDance is lépett, és letiltotta az ilyen videókat. A milk crate challenge hashtagjére keresve így már találatokat sem kapunk.

A TechCrunch kérdésére a platform szóvivője is megerősítette a beavatkozást, kiemelve, hogy a TikTok minden olyan tartalmat töröl, melyek veszélyes cselekedeteket népszerűsítenek. A közösségi oldal egyúttal felhívta az emberek figyelmét, hogy online és offline is legyenek óvatosabbak.

A portál ugyanakkor rámutatott, hogy a ládás kihívás egyes videói még most is megtekinthetők, mivel a félregépelt címmel (pl. milk craate, milk cratee) feltöltött anyagokat nem blokkolja a rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.