Hirdetés

Újabb esszenciális program tűnik el a Windowsból



|

Harminc év után búcsút kell intenünk a Windows 95-ben debütált alkalmazásnak.

Hirdetés

Nagy átalakulásokat hajt végre a Microsoft mostanában, megtisztítva a Windowst a korszerűtlen, kevesek által használt, vagy valami jobb által leváltani kívánt programoktól, szolgáltatásoktól. Nemrég Cortanától vehettünk búcsút, most viszont egy olyan alkalmazásról kell lemondanunk, ami közel harminc éve a Windows része.

A Microsoft bejelentette, hogy a továbbiakban nem frissíti, és a későbbiekben el is távolítja a Windows 95-tel debütált WordPadot a Windowsból, helyette a formázott szöveges dokumentumok (.doc, .rtf) szerkesztéséhez a Microsoft Wordöt ajánlja, míg a formázatlan szövegekhez (.txt) a Jegyzettömböt.

Hirdetés

A WordPad már régóta nem frissült, utoljára a Windows 8-ban turbózták fel valamennyire. A Jegyzettömb kedvelőinek nem kell aggódni, az nem hogy eltűnni nem fog, még új funkciókat is kap, nem kizárt, hogy olyan dolgokat is tudni fog, amik az MI támogatásával valósulhatnak meg.

Az alkalmazás feltehetően a Windows 12 2024-es megjelenéséig marad, de hogy pontosan mikor távolítják el, azt a Microsoft nem közölte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.