Hirdetés

Újabb fordulatok a Twitter hitelesítése körül, tombol a káosz



|

Amikor már mindenki azt gondolta, ennél nem lehet cifrább, Elon Musk ismét megkavarta a kedvenc emojija alapanyagát.

Hirdetés

Már Magyarországon is elérhető a Twitter új hitelesítési megoldása, a Twitter Blue, amelynek előfizetői büszkén kitehetik a nevük mellé az ominózus kék pipát. Az apró jel korábban azoknak járt, akiket a cég maga ellenőrzött le, hogy valóban azok-e, akinek mondják magukat - jellemzően hírességek, ismert emberek, színészek, politikusok, sportolók és hasonlók éltek a lehetőséggel.

Amióta azonban Elon Musk kénytelen volt 44 milliárd dollárért felvásárolni a Twittert, jelentősen átalakult a hitelesített felhasználók köre. A dél-afrikai származású milliárdos érkezésének hírére ugyanis sokan ott hagyták a közösségi oldalt, a fizetős - bár méregdrága - konstrukcióra pedig még azok sem feltétlenül akartak előfizetni, akik már régóta twittereztek - Musk például maga fizeti Stephen King és egy sor további celeb pipáját, hogy ezzel akadályozza meg a lelépésüket.

Hirdetés

A Twitter Blue szolgáltatásnak már a beindítását is óriási káosz előzte meg, a helyzet pedig azóta sem lett jobb. Sőt, akik arra számítottak, hogy a kezdeti nehézségek után elül a vihar, nagyot tévedtek. Elon Musk ugyanis korábban azt mondta, hogy azok, akik nem hajlandóak fizetni a Twitter Blue-ért, el fogják veszíteni a hitelesítést jelző pipát. Március 30-ig adott időt az érintetteknek, köztük azoknak a cégeknek is, amelyeknek havi 1000 dollárt kell fizetnie a valódiságukat igazoló arany színű pipáért.

Azonban, miután elérkezett a kiszabott dátum, semmi sem történt. Ezt követően Musk április 20-ra módosította a korábbi határidőt, múlt hét csütörtök után pedig valóban eltűntek a nem fizető felhasználók kék pipái. Kivéve, akinél nem - akad ugyanis néhány olyan, népszerű, sokak által követett twitterező - például az író Neil Gaiman - aki jelezte ugyan, hogy nem hajlandó előfizetni a Twitter Blue-ra, ennek ellenére a fenti határidőt követően (cikkünk írásának pillanatában is) látható a kék pipa Gaiman neve mellett.

Ebből még bírósági ügy is lehet, ugyanis akadnak olyan vélemények, amely szerint ez a gyakorlat kimeríti a fogyasztók megtévesztését. A hasonló ügyekben Musk már elég gyakorlott lehet, mivel a fogyasztók megtévesztése miatt már több nyomozás és legalább egy elmarasztaló bírósági ítélet is született a Tesla - Elon Musk birodalmának koronaékszere - ellen.

Az eddigi értesülések szerint pedig bár nem fizetnek, bizonyos Twitter-oldalak, amelyeknek legalább egymillió követője van - szintén visszakapták a pipájukat, köztük egyébként olyan, ma már nem élő hírességek Twitter-oldalával, mint például Chadwick Boseman vagy Kobe Bryant.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.