Hirdetés

Újabb funkciót nyúl le a Snapchattől az Instagram



|

A Meta hivatalosan is elismerte, hogy egy új, de mégis nagyon ismerős élményt tesztel az alkalmazásban.

Hirdetés

A közösségi médiás bizniszben cseppet sem ritka, hogy a platformok lemásolják egymás jól bevált ötleteit, amiben a Meta zászlaja alá tartozó Instagramnak különösen nagy gyakorlata van, hiszen nemcsak a TikTok rövid videós formátumát vette át Reels néven, de korábban a Snapchat 24 óra után eltűnő bejegyzéseit is lemásolta, amiket itt Sztorikként ismerhetünk.

Most pedig a jelek szerint egy újabb alapvető Snapchat-funkcióra vetett szemet a Meta, amit az erről szóló pletyka felbukkanása után maga a vállalat is megerősített.

Elsőként a közismert szivárogtatónak számító Alessandro Paluzzi szellőztette meg az Instagram testvéroldalán,  a Twitter-klón Threadsen, hogy az Instagram egy Friend Mapnek hívott térképet tesztel. Ezen láthatjuk a barátaink pozícióját, rövid üzeneteket hagyhatunk nekik és persze megoszthatjuk a saját helyzetünket is, minden esetben végponttól végpontig titkosított helyadatokkal, melyekhez nem férhet hozzá más.

Hirdetés

A recept nem véletlenül ismerős, ez lényegében a Snapchatben elérhető Snap Map instagramos változata.

Post by @alex193a
View on Threads

A TechCrunch érdeklődésére a Meta egy szóvivője a poszt felbukkanása óta megerősítette, hogy valóban dolgoznak a Friend Map funkción, ám még csak házon belül tesztelik a megoldást, ami arra utal, hogy nagyon korai szakaszban jár a munka. Ennek megfelelően semmi sem garantálja, hogy végül valóban meg is jelenik a térkép a közösségi oldalon.

Akárhogy is döntsön az üzemeltető, az ötlet valahol kézenfekvő, mivel az Instagramban már 2022 óta van egy belső térkép, amelyen földrajzi hely alapján kereshetünk fotókat, vagyis elvileg nem kellett nulláról kezdeni a fejlesztést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.