Hirdetés

Újabb funkciót nyúlt le a TikToktól az Instagram



|

Tovább halad a másolás útján az egykori képmegosztó.

Hirdetés

Az Instagram tavaly indította útjára a Magyarországon továbbra is korlátozott elérhetőségű Reels-videókat, nyíltan másolva a TikTok receptjét: rövid, zenékkel turbózható mozgóképes tartalmakról van szó, melyeket gyors egymásutánban pörgethetnek a felhasználók.

A 2010-ben még képmegosztóként indult Instagram jelenlegi fejese, Adam Mosseri a nyár során közölte, hogy a jövőben már a videókra szeretnének koncentrálni, így nem meglepő, hogy most egy újabb funkció átemelését jelentették be a ByteDance népszerű platformjáról.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a szövegfelolvasó, ami robotszerű narrációt ad a rövid videókhoz. A TikTok egyik védjegyének számító megoldást azonnali hatállyal elérhetővé tették a Reelsben, a felhasználók tehát máris játszadozhatnak Microsoft Sam távoli leszármazottjával. A Voice Effectsnek hívott,  kétféle hanggal is választható narráció hozzáadásához csak be kell írni a kívánt szöveget a videók feltöltésekor, a rendszer pedig elvégzi a többit.  

A Meta Platforms (az egykori Facebook Inc.) szárnyai alá tartozó Instagram egyébként nem csak a TikTok repertoárjából szemezget szívesen, a 2016-ban bevezetett, 24 óra után eltűnő Sztorikat például a Snapchat ihlette.

A rövid videók kapcsán pedig azt is illik megjegyezni, hogy a műfaj úttörője nem a TikTok, hanem a 2013-ban elindított Vine volt, ám a Twitter által felvásárolt szolgáltatást nem sikerült nyereségessé tenni, így 2017-ben elkaszálták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.