Hirdetés

Újabb hasznos kényelmi funkcióval bővült a YouTube Music



|

Új megoldás segíti, hogy mindig kéznél legyenek a kedvenc dalaink.

Hirdetés

A Midia elemzőcég tavalyi adatai alapján a 2015-ben elindult YouTube Musicnak nem igazán sikerült a piacvezető Spotify és az ezüstérmes Apple Music közelébe férkőznie, 8,9%-os részesedéssel ugyanis csak az ötödik helyezett a legnépszerűbb zenestreaming-platformok sorában.

Ez azonban még így is 55 millió előfizetőt jelent, kiknek a túlnyomó többsége vélhetően a YouTube Premium tagság keretében élvezi a havi 1490 forintért akár külön is elérhető szolgáltatást. Akárhogy is férjenek hozzá, az androidos felhasználók most egy hasznos új funkciónak örülhetnek.

Hirdetés

Nemrég a 9to5Google szúrta ki, hogy a YouTube Music alkalmazás az Androidon már automatikusan letölti a legutóbb meghallgatott zenéket, így offline is könnyen hozzáférhetünk azokhoz a dalokhoz, amiket mostanában pörgettünk. Az ehhez szükséges kapcsoló a Beállítások > Letöltések és tárhely menüben található, de a portál által tesztelt készülékeken már alapértelmezetten engedélyezve volt.

A funkció a 200 legutóbb meghallgatott dalt tölti le, viszont nem készít külön lejátszási listát belőlük. A 9to5Google sejtése szerint az így behúzott zenéket csak akkor csalhatjuk elő célzottan, ha az alkalmazás ikonját hosszan nyomva rámegyünk a felugró menü Letöltések pontjára. Az új megoldás nem összekeverendő az Okos letöltések (Smart downloads) funkcióval, amivel a YouTube algoritmusa a kedvencünknek ítélt 500 dalt teszi offline is elérhetővé.

Az oldal beszámolója rámutat, hogy a nemrég játszott számok letöltését az üzemeltető Google már januárban beharangozta, de a jelek szerint csak most élesítették az újdonságot, amelyről továbbra sem tudni, hogy iOS-re is érkezik-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.