Hirdetés

Újabb jel utal a fizetős Telegram érkezésére



|

Az app béta változata árulta el, hogy rövidesen vége lehet a Telegram "örök" ingyenességének.

Hirdetés

Habár a kiberbűnözők és az álhírterjesztők fokozott aktivitása miatt gyakran érik kritikák, a kétoldalú titkosítást kínáló Telegram stabil helyet vívott ki magának a legnépszerűbb üzenetküldő platformok között, 550 millió aktív felhasználóval szorongatva az 557 milliós táborral bíró Snapchatet.

A Telegram üzemeltetői már 2020-ban bejelentették, hogy vizsgálják az előfizetős üzleti modellben rejlő lehetőségeket, ám eddig nem került sor ennek a bevezetésére. Néhány hete viszont prémium felhasználóknak szóló matricákra bukkantak a béta app kódjában, most pedig egy újabb jel utal a fizetős modell érkezésére.

Hirdetés

Ezúttal Alessandro Paluzzi fejlesztő/szivárogtató szúrta ki a Telegram béta fájljaiban, hogy az üzenetküldő dobni készül az örök ingyenességet ígérő szlogenjét. Aki most tölti le az appot, azt egy szöveg fogadja, mely szerint a Telegram örökké ingyenes, nincsenek rajta reklámok és előfizetési díjakat sem szed. Az új változatban ennek helyére egy másik szlogen került arról, hogy a Telegram korlátlan felhőtárhelyet biztosít a beszélgetéseknek és a médiafájloknak.

Azt nem tudni, hogy a platform mikor tervezi a prémium tagság bevezetését, és persze a hivatalos megerősítésig nem is garantált, hogy tényleg sor kerül erre, a bétában talált jelek ugyanakkor egyértelműen arra utalnak, hogy előrehaladott állapotban vannak az ezzel kapcsolatos előkészületek. Ha a Telegram meglépi a dolgot, azzal egy egyre bővülő klubhoz csatlakozna, hiszen már több közösségi platform is él a prémium felhasználói státuszban rejlő monetizációs lehetőségekkel: ilyen például a Twitter Blue és a Reddit Premium tagság is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.