Hirdetés

Újabb képen a Lenovo átlátszó laptopja



|

Még mindig nagyon menő a Lenovo koncepciója, csak éppen rejtély, hogy mire lehet jó.

Hirdetés

Alig hevertük ki a januári CES 2024-en lezavart bejelentésdömpinget, máris a küszöbön áll a tech világ következő nagy rendezvénye, a február 26. és 29. zajló Mobile World Congress, ahol ugyan a mobilkommunikációs technológiáké a főszerep, de nem csak telefonok és hálózati hardverek bukkanhatnak fel a repertoárban.

A barcelonai expóhoz közeledve nemrég a Windows Report szellőztette meg, hogy a Lenovo egy sor laptopot hoz majd a kiállításra, köztük egy extravagáns, átlátszó kijelzős géppel, amiről három rendert is megosztott a portál. Ezeket egészíti most ki egy újabb fotó, amit egy bejáratott forrás szállított.

Hirdetés

A szivárogtató ugyanis a szakma veteránjának számító Evan Blass, aki az X felületén osztotta meg az alábbi képet, rajta a Lenovo letisztult, átlátszó kijelzős laptopjával. A renderen ugyanaz a notebook köszön vissza, amit a Windows Report által megosztott galériában is láthattunk, ám ezúttal rögtön két példányban és jóval tisztább minőségben.

Így aztán az átlátszó kijelző mellett itt is felbukkan az érintésérzékeny felületként prezentált billentyűzet, melynek vonalai a kép alapján kikapcsolt világítással is láthatók. Feltűnő részlet a két laptop mellé helyezett stylus, de az nem tiszta, hogy a Lenovo ezt a billentyűzetként funkcionáló üvegen vagy a képernyőn, vagy esetleg mindkettőn tervezi bevetni.

Akárhogy is legyen, továbbra is nehéz eldönteni, milyen esetekben lenne indokolt egy ilyen, vélhetően igencsak borsos áron mért notebook használata, de a The Verge úgy okoskodik, hogy akár recepciósoknak is kapóra jöhet, akik számára a kommunikáció miatt fontos, hogy a képernyő ne takarja el az ügyfelek arcát.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, eddig minden forrás arra utal, hogy csak egy koncepcióról van szó, vagyis semmi sem garantálja, hogy a Lenovo tényleg piacra dobja a futurisztikus számítógépet. A döntés valószínűleg a reakciókon is múlik, hiszen a múltban láthattunk már rá példát, hogy egy alapvetően figyelemfelkeltésnek szánt bejelentés végül valódi termékként is formát öltött.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.