Hirdetés

Újabb kínos sztori került elő Bill Gatesről



|

Nem csak egy alkalmazottal kerülhetett közeli kapcsolatba a milliárdos a Microsoft élén.

Hirdetés

Sokakat meglephetett, amikor az évtizedeken át mintaházaspárként jótékonykodó Bill és Melinda Gates idén májusban bejelentették válásukat. A döntést követő találgatásban a The Wall Street Journal leleplező riportot közölt arról, hogy a milliárdos ellen 2019-ben igazgatótanácsi vizsgálat folyt az egyik alkalmazotthoz való intim közeledés miatt, ami végül a vezető távozását eredményezte.

Melinda Gates sokak szerint éppen ezért, valamint férje Jeffrey Epsteinhez, a szexuális bűncselekmények miatt elítélt üzletemberhez fűződő kapcsolata miatt dönthetett a válás mellett. A házaspár ezt sosem ismerte el, a válást pedig viszonylag gyorsan le is zárták, Bill Gates feje viszont most egy másik WSJ-jelentés miatt főhet.

Hirdetés

A lap ugyanis újabb cikket közölt a milliárdos viselt dolgairól, melynek szerzője arról ír, hogy 2008-ban a Microsoftnak kellett beavatkoznia, amikor Gates egy másik női munkatársnak udvarolt. A sztori névtelen forrásai szerint a vállalat még 2008-ban fedezett fel egy "kacér" e-mail váltást az akkor még a vezérigazgatói posztot betöltő cégalapító és egy alkalmazott között.

Az e-mailekbe belebotló vezetők kérdőre is vonták Gatest, aki nem tagadta a dolgot, majd beleegyezett, hogy többé nem küld ilyen jellegű üzeneteket az érintettnek. A WSJ szerint a 2007-es keltezésű levélváltásról  az igazgatótanács is értesült, ám a testület arra jutott, hogy fizikai interakció híján nem szükséges vizsgálatot indítani.

A sztorit a Microsoft is megerősítette. Frank Shaw, a vállalat szóvivője elmondta, hogy az e-mailek kimerítették a flörtölés kategóriáját, de nem voltak nyíltan szexuális hangvételűek, Bill Gates pedig beleegyezett, hogy a munkahelyen kívül találkozik az alkalmazottal, aki semmiféle panaszt nem nyújtott be ellene.

A sztori igazi érdekessége, hogy Bill Gates viszont hivatalos közleményben tagadja a cikk állításait:

"Ezek az állítások hamis, újrahasznosított pletykák olyan forrásokból, akiknek nincsenek közvetlen ismereteik, és bizonyos esetekben jelentős összeférhetetlenséggel rendelkeznek."

A Microsoft és az egykori megalapítója tehát látványosan ellentétes álláspontra helyezkedtek az ügyben, a milliárdos viszont nem ment bele a részletekbe, így nem is szolgált érvekkel a saját védelmében. Erre persze nem is feltétlenül van rászorulva,  mivel eleve régi esetről van szó, melyben senki nem élt panasszal.A WSJ cikke viszont rámutat arra, hogy Bill és Melinda Gates házassága már jóval korábban problémás lehetett, illetve tovább ronthatja a milliárdos imázsát, aki a pletykák szerint mindennél jobban vágyik arra, hogy neki ítéljék a Nobel-békedíjat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.