Hirdetés

Újabb módszerrel húznak ki pénzt az androidos felhasználók zsebéből



|

A trükkös fejlesztők heti előfizetésekre veszik rá a figyelmetlen embereket.

Hirdetés

A scammerek megint bebizonyították, hogy mindig van olyan ötletük, amivel túljárhatnak a Google eszén, valamint a Google Play Áruház biztonsági megoldásain. Egy Pingu Cleans Up nevű játék arra vette rá a figyelmetlen embereket, hogy kérjenek heti előfizetést, heti 5,49 euró értékben. 

Hirdetés

Természetesen az előfizetést manuálisan kellett lemondani, ellenkező esetben folyamatosan vonta volna le az összeget a bankkártyáról. 

A játék telepítése és elindítása után az app felugró ablakokban kérte az avatar testre szabását. Amint készen volt a felhasználó, meg kellett erősítse a karakterét. 

Az első két ablakkal semmi gond, a trükk a harmadikban volt. Ez ugyanis a Play Áruház párbeszédablaka, amiben fel lehet iratkozni a heti előfizetésre. A fejlesztők okos módon úgy alakították ki az első két párbeszédablakot, hogy az a harmadikra hasonlítson, és átverje a kissé figyelmetlen embereket. Aki nem vizsgálja meg alaposan a feliratokat, az könnyen pórul járhat (a legnagyobb veszélyben a gyerekek vannak). 

Szerencsére hamar kiszúrták a szemfüles emberek a csalást, és elárasztották negatív véleményekkel az app adatlapját. Addigra viszont 50 000 - 100 000 letöltést gyűjtött az app. Azóta törölték a Google Play Áruházból, de ez nem jelenti azt, hogy más fejlesztők nem próbálkoznak majd ezzel a módszerrel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.