Újabb szabadalom árulkodik a képernyő alá rejtett TouchID létezéséről



|

Amióta lekerült a telefonokról, folyamatosan visszavárják. Ígéret ugyan nincs, de az biztos, hogy tovább kísérleteznek a TouchID-val.

Amióta debütált a FaceID a 2017-ben bemutatott iPhone X-en, az Apple látványosan elkezdte hanyagolni a technológiát. Az ujjlenyomat-olvasó azóta csak elszórtan kap helyet az iPhone-kínálatban, a cég egyértelműen a FaceID-t részesíti előnyben, ha biometrikus azonosításról van szó.

A TouchID azonban sokszor praktikusabb, mint az arcfelismerés, ezt pedig valószínűleg az Apple is tudja, hiszen tovább kísérletezik a technológiával.

Hirdetés

A héten az Apple levédetett egy olyan TouchID-szabadalmat, ami a rövidhullámú infravörös és az optikai képgeneráló rendszert kombinálja. Ennek célja, hogy a jövőben az ujjlenyomat-olvasásnál sokkal többet kínálhassanak, például alkalmas lehet véroxigén-mérésre, pulzusellenőrzésre és akár a vénák mintázatát is érzékelheti.

Egy megbízhatónak tartott, az Apple-höz közeli dolgokról általában tudó forrás, Ming-Chi Kuo korábban azt mondta, hogy 2023 második felében valószínűleg érkezik majd legalább egy olyan iPhone-modell, amiben képernyő alatti ujjlenyomat-olvasó lesz, legutóbb azonban már cáfolta a kijelentését, sőt, szerinte még 2024-ben sem várhatunk hasonló almás megoldást. Az Apple egyébként több forrás szerint is tesztelte, hogy milyen lenne egy bújtatott TouchID-s iPhone 13, végül azonban úgy döntöttek, hogy nem mennek tovább a prototípussal.

Ha hihetünk a szivárogtatóknak, előbb érkezik majd egy panel mögé rejtett FaceID, ha pedig azzal minden rendben lesz, talán a felturbózott TouchID is lehetőséget kap, de erre 2024 előtt tényleg kár számítani.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.