Hirdetés

Újra elérhető a ChatGPT abban az országban, ami korábban teljesen letiltotta a chatbotot



|

Így végül csak nagyjából egy hónapos lett a tiltás.

Hirdetés

Körülbelül egy hónapja mi is beszámoltunk arról, hogy van olyan ország, ami már letiltotta a ChatGPT-t: az olasz adatvédelmi hatóság, vagyis a Garante döntött úgy, hogy nem felel meg az OpenAI népszerű chatbotja a hatályos szabályozásnak.

A szigorú döntés anno azért született meg, mert a hatóság szerint március 20-án történt egy súlyos adatvédelmi incidens, melynek következtében nem csak az egyes felhasználók a chatbottal folytatott beszélgetései kerülhettek ki, hanem például olyan kényes információk is, mint a bankkártya adataik. De ez messze nem volt minden. Az olasz hatóság nehezményezte ugyanis, hogy kiskorúak is hozzáférnek a ChatGPT-hez.

Hirdetés

Az eltelt időben az olaszok megfogalmazták pontos követelményeiket, az OpenAI pedig ezeknek elvileg eleget is tett, ezért oldották fel a tiltást. A Garante egészen pontosan azt akarta, hogy 13 éven aluliak ne érjék el a ChatGPT-t, a 13 és 18 év közötti fiataloknak pedig szülői engedélyre legyen ehhez szükségük. Mindezeken túl a ChatGPT-nek részletes tájékoztatást kell adnia a felhasználóknak a pontos adatkezelési szabályokról. 

Vannak egyébként már olyan adatok is, akiket egyáltalán nem kell megadni a regisztráció során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.